Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İngiliz Büyükelçi: 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ var

İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, 'Darbenin FETÖ tarafından yapıldığı konusunda bir şüphemiz yok” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-29 12:25:56

İngiliz Büyükelçi: 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ var

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümünde kutlanacak daha çok şey olacağını vurgulayan İngiliz Elçi Chilcott, “15 Temmuz Türk demokrasisine bir darbe indirme girişimidir. Darbenin FETÖ tarafından yapıldığı konusunda bir şüphemiz yok” dedi

Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yılında, Sabah'tan Okan Müderrisoğlu'na, Ankara'nın stratejik önemini vurgulayan özel bir röportaj verdi. Büyükelçi Chilcott, iki ülke ilişkileri, 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ, terör örgütü YPG, Kuşak-Yol Projesi, ortak savaş uçağı üretimi konularında şu değerlendirmeleri yaptı:

TÜRKİYE-BİRLEŞİK KRALLIK İLİŞKİLERİ

Birleşik Krallık olarak Türkiye ile güçlü bir ilişkiye ihtiyacımız var. Türkiye, dünyanın karmaşık ve istikrarsız bölgesinde bulunuyor. Güçlü, istikrarlı, ekonomik olarak başarılı, müreffeh ve demokratik Türkiye'yi destekliyoruz. Türkiye'nin istikrarı, bizim ve diğer ülkeler için büyük önem arz ediyor. İstikrarsızlıktan kaynaklanan birçok konuda (düzensiz göçün yönetimi, organize suçlar, terörizm gibi) Türkiye'nin işbirliğine ihtiyacımız var.

15 TEMMUZ VE FETÖ'YE BAKIŞ

15 Temmuz'u Türk demokrasisine darbe indirme girişimi ve büyük bir tehdit olarak gördük, başından beri kınadık. Sir Alan Duncan, darbeden üç gün sonra bir dayanışma ifadesi olarak Türkiye'ye geldi. Darbenin Gülenistler / FETÖ tarafından yapıldığı ve bunun devlete sızmak için uzun vadeli bir planın parçası olduğu konusunda şüphemiz yok. Bu örgüt, Türkiye dışındaki insanların anlamakta zorlandığı gaddar bir örgüt. İngiltere, Türkiye'ye yardım etmek ve sorumluların adaletin önüne çıkmasını sağlamak için desteğe hazır.

Haber Ara