İmamoğlu iddianamesinde istenen cezalar netleşti
'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' iddianamesinde gazeteciler, iş insanları, sanatçılar ve aile fertleri için 1 yıldan 52 yıla kadar hapis istendi.

Oluşturma Tarihi: 2025-11-12 07:56:49

Güncelleme Tarihi: 2025-11-12 09:18:17

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturmasında hazırlanan iddianamede, 105'i tutuklu olmak üzere 407 şüpheli hakkında çeşitli suçlardan hapis cezaları talep edildi. Aralarında gazeteciler, sanatçılar, iş insanları ve Ekrem İmamoğlu'nun ailesinden fertlerin de bulunduğu şüpheliler için 1 yıldan 52 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İDDİANAMEYİ TAMAMLADI

“İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü”ne ilişkin yürütülen kapsamlı soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüpheli gazeteciler Şaban Sevinç, Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan ve Hüseyin Soner Yalçın hakkında “suç örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 2 yıldan 4'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca Hüseyin Soner Yalçın hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı şüpheli Cafer Mahiroğlu hakkında “rüşvet verme” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar, sanatçı Ercan Saatçi hakkında ise “suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” ile “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından toplam 8 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İŞ İNSANLARI VE AİLE FERTLERİNE DE CEZA TALEBİ

İş insanı şüpheli Eray Yazgan hakkında “kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “zincirleme şekilde rüşvet verme” suçlarından toplam 16 yıldan 52 yıla kadar hapis cezası öngörüldü. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı şüpheli Nahit Kiler hakkında ise “rüşvet verme” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu hakkında “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçundan 6 yıldan 14 yıla kadar, oğlu Mehmet Selim İmamoğlu hakkında ise aynı suçtan 4 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Toplam 407 şüpheliyi kapsayan iddianamede 105 kişinin tutuklu bulunduğu, 5 kişinin ise “müşteki şüpheli” statüsünde yer aldığı belirtildi. Dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanarak mahkemeye sunuldu.

aa