Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'nin New York kentinde düzenlenen 42. Türk Günü Yürüyüşü'ne video mesajla katılarak Türkiye'nin mazlumların yanında durmaya devam edeceğini vurguladı. Altun, “Barış, istikrar ve adalet ancak ilkeli duruşla mümkün olur” ifadeleriyle uluslararası topluma çağrı yaptı. Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve küresel barış için kararlı tutumunu sürdüreceğini belirten Altun, İslamofobi ve dezenformasyon gibi tehditlere de dikkat çekti.
BİRLİK VE KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ: 42. TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Türk dünyasından yoğun katılım dikkat çekti. Altun, mesajında bu yürüyüşün sadece sembolik bir tören olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin tarihi mirasını, kültürel zenginliğini ve küresel vizyonunu dünyaya sunduğunu ifade etti.
Altun, "Sizler bu topraklarda Türkiye'nin değerlerini temsil eden vatandaş diplomatsınız" diyerek, Türk-Amerikan toplumunun kültür, sanat, bilim ve girişimcilik alanlarındaki başarılarının Türkiye'nin gücünü gösterdiğini kaydetti.
TÜRKİYE-ABD ORTAKLIĞI VE DİPLOMASİ VURGUSU
Fahrettin Altun, Türkiye ve ABD'nin stratejik ortaklığına ve NATO müttefikliğine dikkat çekerek, bu ilişkinin sadece savunma değil, küresel barışın inşasında da önemli bir rol oynadığını belirtti. Zaman zaman görüş ayrılıkları yaşandığını dile getiren Altun, bu ilişkinin karşılıklı saygı, yapıcı diyalog ve ortak menfaatler doğrultusunda geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Ticaret, yatırım, inovasyon ve eğitim alanındaki iş birliklerinin iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğini söyleyen Altun, kültürel diplomasiyle kalıcı dostluk köprüleri kurulduğunu vurguladı.
“ZALİMİN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Dünya genelinde yaşanan krizlere ve çatışmalara dikkat çeken Fahrettin Altun, insanlığın en çok adil bir anlayışa ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Altun, "Bizler dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan insanlık dramları karşısında sesini yükselten bir milletiz. Mazlumun yanındayız, zalimin karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.
Suriye'de barışın sağlanması ve geçici yönetimin kurulmasının bölgesel ve küresel barış adına sevindirici olduğunu belirten Altun, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yana olduğunu da ekledi.
TERÖR, DEZENFORMASYON VE İKİLİ STANDARTLARLA MÜCADELE
Altun, Türkiye'nin uluslararası alanda özellikle terörizmle mücadele konusunda çifte standartlara maruz kaldığını ifade etti. Bölgeyi hedef alan terör örgütlerinin sadece Türkiye için değil, küresel güvenlik için de tehdit oluşturduğunu belirten Altun, "Barış ve adalet ancak ilkeli bir duruşla sağlanabilir" dedi.
Ayrıca, İslamofobi, yabancı düşmanlığı ve dezenformasyonun küresel güvenliği tehdit ettiğini vurgulayan Altun, bu zorlu atmosferde Türk-Amerikan toplumunun birlik ve beraberliğinin çok kıymetli olduğunu ifade etti.
FAHRETTİN ALTUN'DAN DÜNYAYA AÇIK MESAJ
Altun'un mesajı, yalnızca Türkiye'nin dış politikadaki kararlılığını değil, aynı zamanda adalet, insan hakları ve ilkeli diplomasiye verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'nin hem bölgesel barışta hem de uluslararası alanda sorumlu ve ilkeli bir aktör olmaya devam edeceğini belirten Altun, küresel aktörleri de adil bir anlayış geliştirmeye davet etti.
Yorum Yap