Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İlber Ortaylı'nın Afrıkalı iddiasına Ümit Özdağ küplere bindi!

İtalyan Başbakan Meloni'nin Türkiye ziyaretinde eşlik eden tarihçi İlber Ortaylı, gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. Ortaylı, İtalya'nın Afrikalı göçmenleri Türkiye'ye gönderebileceğini öne sürdü. Bu açıklamalar, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sert tepkisine neden oldu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-23 22:36:28

İlber Ortaylı'nın Afrıkalı iddiasına Ümit Özdağ küplere bindi!

İtalya Başbakanı Meloni'nin Türkiye ziyareti sırasında İstanbul'un turistik destinasyonlarını gezen Ortaylı, Meloni'ye övgülerde bulunmuştu. Ancak Ortaylı'nın son açıklamaları, Türkiye'yi bekleyen yeni bir tehlikenin sinyallerini verdiğini belirtti.

Ortaylı, katıldığı bir canlı yayında, İtalya'nın kabul etmek istemediği göçmenleri Türkiye'ye göndermeye çalışabileceğini iddia etti. Türkiye'nin zaten Ortadoğu'nun 'sığınmacı çöplüğü' olduğunu ve milyonlarca kaçak göçmenin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Türklerin Afrikalılara karşı olumsuz bir tutum sergilemediğini, ancak problemli grupların varlığına dikkat çekti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bu iddiaya sert bir şekilde tepki gösterdi. Özdağ, Türkiye'de 2 milyondan fazla Afrikalı yaşadığını ve bu nüfusun Anadolu şehirlerinde de cemaatler oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, ölümcül AIDS hastalığının Afrika'dan Türkiye'ye taşındığını öne sürerek, ülkemizin daha fazla Asya ve Afrika'nın insan çöplüğü yapılmaması gerektiğini ifade etti.

İtalya Başbakanı Meloni'ye eşlik eden Ortaylı'nın çarpıcı açıklamaları şu şekildeydi: "Çok önemli bir tezleri var, Afrikalı göçmenler İtalya'ya, bize gelecekmiş. İtalya'nın doğru, yabancı kaldıracak bir yapısı yok. Ne mekanı yeter ne hizmetleri yeter ne kaynakları. O çok açık. Ama zaten bizde yeterince var. Zenciler üzerine yazılan bazı mesajları (sosyal medyada) okudum, felaket. Türkler o kadar da zenci düşmanı bir millet değil. İyi kötü bu memleket ilk defa şimdi tanımıyor Afrikalıları. Pekala arada bir sempatik bir ilişki şu anda bile var. Buradaki Afrikalılar çok fazla şikayetçi değiller. Bir şekilde ilişkiler normal gidiyor, problemimiz başka gruplarla. Çiğ et yiyen, afedersiniz sokaklarda işeyerek gezen, yatan, çıplak gezen Afrikalı bir kesim var, İnşallah onları göndermezler."

Haber Ara