Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İdlib'de rejim, iki Türk karakolunu çevreledi

Suriye’nin İdlib vilayetinde saldırılarını arttıran Rusya ve İran destekli Esed rejimi güneydeki Morik’ten sonra Surman’daki Türk askeri gözlem noktasını da çevreledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-26 08:13:45

İdlib'de rejim, iki Türk karakolunu çevreledi

Rusya'nın havadan ve karadan verdiği destekle İdlib'in güneyinde saldırılarını yoğunlaştıran ve İdlib merkezinin güneyindeki Maarat El Numan ile Serakib ilçelerinin kırsallarında birçok yerleşim yerini ele geçiren rejim güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 8 numaralı gözlem kulesinin bulunduğu Surman'ı da alarak, kuleyi çevreledi.

İKİNCİ KARAKOL

Bu karakol, İdlib vilayet sınırları içinde ve TSK'ya ait ikinci gözlem kulesinin çevrelenmesi anlamına geliyor

Rejim birlikleri ağustos ayı sonunda Morik'te bulunan 9 numaralı gözlem noktasını çevrelemişti. Suriye ordusu askerlerinin bazı provokatif tutumlarda bulunması üzerine, Rus askeri polisi bölgeye gelerek TSK ve rejim güçleri arasında kontrol noktası kurmuştu.

"REJİM TARAFINDAN KULEYE SALDIRI YOK"

Hürriyet'ten Uğur Ergan'a konuşa Türk güvenlik kaynakları rejim güçlerinden TSK gözlem noktasına yönelik saldırgan bir tutum olmadığını bildirdi.

"GÖZLEM NOKTASINDA KALAN PERSONELE ULAŞABİLMEMİZ ve İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAMIZ İÇİN KORİDOR AÇIK"

Bir güvenlik yetkilisi, Surman'daki gözlem kulesinin durumuyla ilgili şunları söyledi:

Gözlem kulesinde TSK personeli Astana anlaşmasına göre görevini yerine getiriyor. Rusya ile hem askeri ataşelikler, hem de sahadaki yetkililerimiz üzerinden düzenli irtibat halindeyiz. Surman'daki gelişme de görüşülüyor. Rejim tarafından şu ana kadar olumsuz bir tutum söz konusu değil. Gözlem kulesindeki personelin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için de koridor açık. Olumsuz bir tutum takınıldığında, gözlem noktasındaki personelimiz gereken yanıtı verir.”

idlib-1

"6. GÖZLEM NOKTASI DA ÇEVRELENDİ" İDDİASI

Bazı sosyal medya hesaplarında rejim birliklerinin Halep'in güneybatı kırsalında bulunan Tel Eys'deki 6 numaralı gözlem kulesini de çevrelemek için hareket ettiği iddia edilse de, bu iddia Türk güvenlik kaynakları tarafından doğrulanmadı.

TSK'nın İdlib'de 12 gözlem kulesi bulunuyor.

Haber Ara