İBB yolsuzluk soruşturmasında ofiste para paylaşımı
İBB yolsuzluk soruşturmasında tutuklu iş insanı Fikri Murat Demir'in ofisinde balya balya para alışverişi güvenlik kamerasına yansıdı; görüntülerde Savaş Can, İBB personeli ve Taner Çetin'in ofise giriş anları yer aldı.

Oluşturma Tarihi: 2025-08-12 13:00:32

Güncelleme Tarihi: 2025-08-12 13:03:05

İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, tutuklu iş insanı Fikri Murat Demir'in ofisinde gerçekleşen para alışverişi güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, soruşturmada tutuklanan İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin'in asistanı Arzu Can'ın eşi Savaş Can ile İBB personeli bir kadının ofise gelerek desteler halinde paraları aldığı görüldü. Ayrıca, Taner Çetin'in de aynı ofise giriş yaptığı ve koridorda yürüdüğü anlar kayıtlara geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında suç örgütü yöneticiliği, suç örgütüne üye olma, irtikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından işlemler sürüyor. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, Demir'in ofisindeki para sayma ve dağıtma anları saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde balya balya paraların masada sayıldığı, torbalara konulduğu ve şüpheliler arasında el değiştirdiği net bir şekilde yer aldı.