Dolar

42,6010

Euro

49,6619

Altın

5.759,04

Bist

11.289,74

İBB'ye ikinci dalga operasyon kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni bir operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan isimler arasında İSKİ Genel Müdürü Şafak Basa, İBB Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay da var.

8 Ay Önce Güncellendi

2025-04-26 08:06:16

İBB'ye ikinci dalga operasyon kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni bir operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında 53 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 47 kişinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İBB'ye yönelik, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma', 'ihaleye fesat karıştırma', 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni bir operasyon düzenlendi.

Savcılığın 53 kişi hakkında verdiği gözaltı kararı sonrasında sabah saatlerinde İstanbul, Ankara ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Operasyonda 47 şüpheli gözaltına alınırken, firari 6 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, Ekrem İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Murat Ongun'un eşi Gözdem Ongun, Zabıtadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Teknoloji Grup Başkanı Erol Özgüner ve İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında Ekrem İmamoğlu'nun “örgüt yöneticisi” ve “para kasası” olduğu iddia edilen isimlerle yapacağı toplantı öncesi otel kameralarını kapatan Çağlar Türkmen gibi isimler bulunuyor.

DHA, NTV

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Uçak, aracın üzerine indi!

Haber Ara