Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Oda TV'ye destek

MİT şehidinin gizli bilgilerini ve ailesinin görüntülerini yayınlayan Oda TV'ye erişim engeli getirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir internet sitesi ile oranın genel yayın yönetmeni ile bir aile olarak trajedi yaşayan bir muhabirle, bir hanımefendiyle işiniz ne? Derdiniz ne sizin?” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-06 16:36:43

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Oda TV'ye destek

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) şehidinin gizli bilgilerini ve ailesinin görüntülerini yayınlayan Oda TV'ye erişim engeli getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili “Bir internet sitesi ile oranın genel yayın yönetmeni ile bir aile olarak trajedi yaşayan bir muhabirle, bir hanımefendiyle işiniz ne? Derdiniz ne sizin?” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, MİT şehidinin bilgilerini ifşa etmiş, İYİ Parti'ye yakın Yeniçağ gazetesinin bir idarecisi ve yazarı da destek olmuştu. Ardından Oda TV de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) şehidinin görüntülerini yayınlamış, ailesinin fotoğraflarını da sansür koymaksızın servis etmişti. Yaşananların ardından Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile haberi yazan ve görüntüleri servis eden muhabir Hülya Kılınç tutuklandı. Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aynı zamanda Oda TV'ye erişim engeli getirildi.

Yaşananlardan sonra, Laleli Sanayici İş İnsanları Derneği (LASİAD) yöneticileri ile toplantı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oda TV'ye destek oldu.

Sputnik'te yer alan habere göre, kendisine yöneltilen, “Türkiye'nin gündemine Oda TV soruşturması var. Sitenin haber müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç tutuklandı. Başka gazetecilerin ifadeye çağrıldığını öğrendik. Siteye erişim engeli de getirildi. Bu konuda hakkındaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?” sorusuna İmamoğlu şu cevabı verdi:

“Bir internet sitesi ile oranın genel yayın yönetmeni ile bir aile olarak trajedi yaşayan bir muhabirle, bir hanımefendiyle işiniz ne? Derdiniz ne sizin? Hiç kimse sizi eleştirmeyecek mi? Bu, bir avuç insan biliyor musunuz? O seçimi iptal ettiren bir avuç insan ile bu bir avuç insan arasında zerre kadar fark yok. Ülkenin aleyhine çalışıyorlar. Bu memleketin itibarına ihanet ediyorlar. Ne yazık ki buna devam ettiği sürece de insanlarımızın canı çok sıkılacak. Çok çok üzüntü verici. Yani bugün Odatv'yi kapatacaklar, yarın başka bir şeyin kapatacaklar, ondan sonra da, 'Biz demokratız' diye sağda solda gezecekler. Allah akıl versin. Bu millet, özgürlüğü seviyor. Bu millet barışı, huzuru seviyor. Bu millet, demokrasiyi seviyor. 2019'dan ders çıkartmayanlara, bu millet gerektiği dersi, gerektiği noktada, sandıkta orda burda vermeyi bilir. Akıllarını başlarına toplasınlar.”

Haber Ara