Dolar

32,3721

Euro

34,7751

Altın

2.434,57

Bist

10.082,77

Hulusi Akar'dan 85 milyona ''kardeşlik'' vurgusu: Fitneye fırsat vermeyeceğiz

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, 'Türkler, Kürtler, Araplar Türkiye'de yaşayan 85 milyondan kim varsa herkes kardeş, herkes birinci sınıf vatandaştır. Bunu herkes böyle bilsin, hiçbir fitneye, fesada fırsat vermeyeceğiz.' dedi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-25 08:42:31

Hulusi Akar'dan 85 milyona ''kardeşlik'' vurgusu: Fitneye fırsat vermeyeceğiz

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, partisi tarafından merkez Altıeylül ilçesine bağlı Sütlüce Mahallesi'nde düzenlenen mitingde, Cumhur İttifakı olarak büyük Türkiye için çalıştıklarını ifade etti.

Teröre hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceklerini belirten Akar, şunları söyledi: "Biz sizler için çalıştıkça bazıları bizi durdurmak için uğraşıyor, ancak onları engelleyemeyecekler. 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, şükürler olsun ki bu tür unsurları ülkemizden temizledik. Daha sonra dağlarda Mehmetçiğimize karşı direnemeyenler, kendi kazdıkları çukurlara gömüldüler. Irak'ın Suriye'nin kuzeyine kaçtılar. Ancak, dualarınız ve Allah'ın yardımıyla Mehmetçik onları etkisiz hale getirdi ve getirmeye devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki tüm barınaklarını, sığınaklarını yok ettik ve yok etmeye devam edeceğiz. Kim destek olursa olsun, Allah'ın izniyle teröristler etkisiz hale gelene kadar mücadelemiz devam edecek. 40 yıldır başımıza musallat olan bu beladan hep birlikte kurtulacağız."

Akar, Türkiye'nin birlik olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi: "Biz 85 milyon olarak tek bir yumruk, tek bir yürek halindeyiz. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olacak. Yıllardır birlikte yaşadık, birlikte ekmek paylaştık, suyumuzu paylaştık, evlendik ve evlendirdik. Türkler, Kürtler, Araplar; Türkiye'de yaşayan 85 milyon insan kardeştir, hepsi birinci sınıf vatandaştır. Herkes bunu bilmeli ve hiçbir fitneye, fesada izin vermemeli."

Irak ve Suriye'deki operasyonların Türkiye'yi büyük belalardan kurtardığını vurgulayan Akar, şunları ekledi: "Zamanında Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle başlattığımız operasyonlar başarılı oldu. Teröristlerin hevesleri boşa çıktı, kazdıkları çukurlara gömüldüler. Kimin onlara yardım ettiğini, kimin onlara destek sağladığını biliyoruz, görüyoruz ve anlıyoruz. Bu çabalar boşuna. Ne yaparlarsa yapsınlar, kim desteklerse desteklesin, sonuç olarak ya gömülecekler ya da adalete teslim olacaklar. Artık Türkiye'nin sözü dinlenen bir ülke olduğunu unutmamalılar. Türkiye uluslararası alanda etkili bir konuma sahiptir ve üç kıtada söz sahibidir. Sadece kendi ülkemiz için değil, dostlarımızın ve kardeşlerimizin haklı davalarını desteklemek için çaba gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Kıbrıs bizim milli meselemizdir ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Ege ve Akdeniz'de dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri istiyoruz. Haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Libya ve Azerbaycan bizim kardeşimizdir, haklarını koruduk ve korumaya devam edeceğiz."

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde savunma sanayisinde önemli adımlar attıklarını da vurguladı.

Mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray da katıldı.

Haber Ara