Dolar

32,2161

Euro

35,1437

Altın

2.475,37

Bist

10.158,63

Hulusi Akar ''Çanakkale ruhu''nu işaret etti! ''Aşamayacağımız engel yok''

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu. Akar burada yaptığı konuşmada, 'Çanakkale ruhunu sürdürdüğümüz sürece bizim aşamayacağımız engel, yenemeyeceğimiz güçlük yok.' dedi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-18 08:34:44

Hulusi Akar ''Çanakkale ruhu''nu işaret etti! ''Aşamayacağımız engel yok''

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu. Eyüpsultan Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Akar, iftarda yaptığı konuşmada, en yüce rütbenin, şanın ve şerefin şehitlik olduğunu vurguladı.

Akar, "Çanakkale ruhunu sürdürdüğümüz sürece aşamayacağımız engel, yenemeyeceğimiz güçlük yok." diyerek bu topraklarda yaşanan huzurun, şehitlere ait olduğunu belirtti. Şehitlerin ve gazilerin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Akar, Türkiye'nin şehit ailelerine ve gazilere gereken ilgiyi gösterdiğini ve göstermeye devam edeceğini ifade etti.

Terör örgütleriyle mücadelenin önemine de değinen Akar, "Mehmetçik'in nefesi, teröristlerin ensesinde." dedi ve Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Akar, terör örgütlerinin Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını ancak milletin bu zorluğun üstesinden geleceğine inandığını dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Akar, orada yaşananların bir savaş değil, katliam olduğunu söyledi ve uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara da katılarak şehit aileleri ve gazilere selamlama konuşmaları yaptı.

Haber Ara