Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

HSK, Ayşe Tuba Arslan'ın ölümünde kamu görevlilerini ihmalini araştıracak

Eskişehir'de boşandığı eşi tarafından sokak ortasında satırla katledilen Ayşe Tuba Arslan'ın ölümü öncesinde 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-01 08:44:38

HSK, Ayşe Tuba Arslan'ın ölümünde kamu görevlilerini ihmalini araştıracak

Eskişehir'de boşandığı eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ın, 23 kez suç duyurusunda bulunduğu, 5 Temmuz 2019'da Ankara Aile Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda "Ölümün gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz?" diye sorduğu ortaya çıktı.

Eski eşinin satırlı saldırısına uğrayan kadın 44 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Saldırıdan kısa bir süre önce yaptığı suç duyurusunda Ayşe Tuba Arslan şunları yazdı:

“Defalarca şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, uzaklaştırmam olduğu halde. Benim bu, Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz? Ben çok mağdurum.”

2019-12-01_08h51_02

HSK İNCELEYECEK

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, olayın incelenmesi için gerekli iznin verildiğini bildirdi.

Yılmaz, Twitter hesabından, Arslan'ın öldürülmesi olayına ilişkin açıklamada bulundu.

2019-12-01_08h48_09
2019-12-01_08h48_27

SUÇ DUYURULARININ 10'U DELİL YETERSİZLİĞİNDEN DÜŞÜRÜLMÜŞ

Tüm suç duyurularının yapıldığı ve soruşturmayı yürüten Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiştir. İnceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun yine kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur. Yargının tarafsız, hızlı ve adil işlediği, güven verdiği, birlik ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir hukuk devleti ve ülke çocuklarımıza borcumuz."

Medyascope'dan Fırat Fıstık'ın haberine göre Arslan, Yalçın Özalpay‘ın tehdit ve hakaretleri neticesinde 14 Eylül 2018‘de ilk tedbir kararı için başvurdu. Tedbir kararı aynı gün çıktı. Karar daha sonra altı ay uzatıldı.

Bu arada boşanma gerçekleşti. Bu süreçte katil zanlısı Yalçın Özalpay, Ayşe Tuba Arslan‘a tehdit ve hakaretlerine devam etti. Bütün bu süreçte Arslan‘ın, Özalpay hakkında tam 23 kez suç duyurusunda bulundu. Ayşe Arslan‘ın sadece bu yıl yaptığı 10 suç duyurusunun beşi takipsizlikle sonuçlandı.

Ayşe Arslan‘ın başvurularından beşi hakkında ise dava açıldı ancak hiçbir caydırıcı karar çıkmadı.

6284 numaralı yasaya göre tedbir kararına uymayanlara üç günden on güne kadar zorlama hapis cezası verilmesi gerekiyor.

 

 

 

Haber Ara