Dolar

32,3920

Euro

34,6569

Altın

2.389,81

Bist

10.045,74

'Hocalarımız, Adnan Oktar’a dair neden tek satır yazmıyor?'

Adnan Oktar suç örgütünün yargıdaki cezası kesinleşti, ancak örgütün toplumda oluşturduğu derin acı ve kayıplara dair aydınlatılması gereken birçok nokta olmasına rağmen uzmanların sık sık gündem olan örgüt hakkında konuşmaması dikkat çekiyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-14 12:11:29

'Hocalarımız, Adnan Oktar’a dair neden tek satır yazmıyor?'

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü soruşturmasını yürüten eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer, SÖZCÜ TV'de Kedicik belgeselinin devamı olan gündemdeki Adnan belgeseline dair konuştu.

adnan_1

Sezer, örgütün siyasi bağlantılarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunurken şunları söyledi:

ADNAN OKTAR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ AYAĞI

Belgeselde finans ayağı neden yok, ilk belgeselde şu yok bu yok… 40 yıllık bir örgütten bahsediyoruz, 1 saat 40 dakikaya sığdırabilir misiniz? Şimdi siyasi ayağa geliyorum. Siyasi ayak zaten ortalığa saçıldı. Bir sürü isim var ortada, konuşuluyor, yazılıyor. Bu soruların ne yazık ki muhatabı biz oluyoruz.

HAYATİ İNANÇ'IN ENGELEME GİRİŞİMİ

AK Parti MKYK üyesinin örgütle ilgili skandal istinaf kararını veren hakimler hakkında HSK'nın yürüttüğü soruşturmayı akamete uğratmak için bir AK Parti MKYK üyesi can hıraş şekilde koşturuyor dedim.

Bir baktım ki benim bu tweetime… İsim yok, zaman yok, ima yok. Birisi üzerine alınmış, gidip adliyeden mahkemeden benim bu tweetime erişim engeli kararı aldırmış.

Hayati İnanç. Avukatları vasıtasıyla gitmiş, benim bu tweetime erişim engeli kararı aldırmış. Siyasi ayak nerede? Hiçbir şey yapmanıza gerek yok ki, kendi kendini tutamıyor. Siyasi ayak kendini tutamıyor.

Üzerine alınacağı hiçbir şey yok. Gidip buna niye erişim engeli kararı alırsın sen? Hadi sen talep ettin, ilgili mahkeme nasıl veriyor bunu? Bu kadar kolay mı erişim engeli kararı almak, vermek. İtiraz ettik. Tabii ki haklı bulundu benim itirazım. Erişim engeli kararı kalktı. Sadece benim tweetimle ilgili kalkmadı, konuyla ilgili haberlerle erişim engeli kararı kalktı.

"DİN DİYECEKSİN, İSLAM DİYECEKSİN..."

Ben şuna dayanamıyorum. Şimdi bunu acayip bir şekilde parayı, gücü, şöhreti kovalayan bir avukat yapsa ya da başka biri yapsa anlarım. Sen din diyeceksin, sen İslam diyeceksin, peygamber diyeceksin, bununla ilgili konferans konferans, kanal kanal dolaşacaksın, ondan sonra 12 yaşında kız çocuğunu bir yetişkin kadın gibi giydirip, makyaj yapıp o Dragos'un içinde gezdirip taciz eden adamları dışarı çıkartmak için karar veren insanları kurtarmak için gidip kapı kapı dolaşacaksın. Ve ağzında da din olacak.

Ya onu yapma, ya bunu yapma. Dosya takipçiliği yapabilirsin, yap kardeşim ama gidip insanların gözünün içine baka baka Allah, kitap, peygamber deme yahu. Bıktı bu insanlar bundan. Aynı şeyi Adnan Oktar da, Fethullah Gülen de yapıyor. Senin farkın ne? Derdin ne senin? O skandal kararı açıp bir kere okumuş mu?

"BU DOSYADA GİZLİ TANIK YOK"

O skandal kararın içinde bu çocuklar kendi rızalarıyla bu adamla birlikte olmuş, kendini taciz ettirmiş, istismar ettirmiş diyor. Açıp okusana o kararı. Avukatsın sen. Sen bu kararı nasıl verdin de ya. Kararı gören bütün hukukçular skandal diyor.

İstinaf kararını alın, bugün hukuk fakültesinde yeni kaydolmuş öğrenciye verin, bakalım ne diyecek size. Ona da gerek yok, okuma yazma bilen birine verin. Sen bu dosyayı bu kadar delil varken bu kadar mağdur, müşteki varken… Sadece ifadelere dayalı değil dosya, ağzına kadar delil dolu. Bu dosyada gizli tanık yok. Akamete uğramasın diye yok.

SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA: ADNAN OKTAR HAKKINDA SESSİZLİK

Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin "Kedicik" belgeselinin devamı "Adnan" belgeselinin de 140 Juniors'un Youtube kanalında yayımlanmasının ardından yeniden gündeme gelen örgüt hakkındaki sessiz kalındığına dikkat çekildi.

Sosyal medyada tartışılan konu, özellikle örgütün din istismarı hakkında konuşması beklenen hocaların sessizliği oldu.

Tartışmaya katılan Furkan Bölükbaşı adlı kullanıcı, X'te yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir tek hocamızın bir tek din aliminin Adnan Oktar meselesine dair tek satır yazı karalamaması dikkatimi celbediyor
Normalde din alanıyla ilgili veya ilgisiz her konuda mutlaka bir beyanat veren hocalarımızın tam da din alanıyla göbekten bağlı bir meselede suskun kalmasını çok ama çok tuhaf buluyorum.

Fetullah Gülen meselesinde de sınıfta kalmışlardı, yine sınıfta kalıyorlar"

Bazı kullanıcılar, Bölükbaşı'nın paylaşımına ilişkin şu yorumlarda bulundu:

1_410

Ekran Alıntısı_651

Haber Ara