Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

HDP: YSK, KHK’lı adaylarla ilgili bizi uyarmadı

HDP’nin YSK temsilcisi ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, KHK'lı adaylara mazbata verilmemesine ilişkin YSK’nın seçim öncesinde partiye herhangi bir uyarıya ya da bildirimde bulunmadığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-17 09:08:31

HDP: YSK, KHK’lı adaylarla ilgili bizi uyarmadı

31 Mart yerel seçimlerinde seçilen KHK'lı Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi adaylara mazbata verilmemesi tartışmaları sürüyor.

CHP: BİZE UYARI YAPILDI AMA HDP'YE YAPILMADI

CHP Parti Meclis Üyesi ve hukukçu İlhan Cihaner'in, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendilerine KHK'lı aday uyarısı yaptığını, ancak HDP'ye bu uyarıyı yapmadığını ve bunun bir "tuzak" olduğu şeklindeki açıklaması, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

HDP: BİZE UYARI YAPILMADI

HDP'nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Cihaner'in "HDP'ye uyarı yapılmadı" iddialarını doğruladı. DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Tiryaki, herhangi bir İlçe ve İl Seçim Kurulu veya Yüksek Seçim Kurulu'nun, "Sizin adaylarınızın arasında KHK'lılar var mı, yok mu, bakın, inceleyin, varsa aday yapmayın" gibi bir uyarı yapmadığını söyledi. KHK'lıların seçime girememesi şeklinde bir geçerlilik veya yeterlilik koşulu olmadığını söyleyen Tiryaki, "Başvuru sırasında istenen belgeler arasında yok, yapılan araştırmalar arasında yok, yapılan incelemeler arasında yok. YSK, araştırmadığı, incelemediği, herhangi bir belge istemediği ve mevcut seçim yasalarının hiçbirinde olmayan yeni bir seçim yeterliliği koşulu getirdi. Temel itirazımız bu" dedi.

 

Haber Ara