Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Harvard Üniversitesi'ne 'antisemitizm' soruşturması

Harvard Üniversitesi geçtiğimiz yıl Filistin'e destek gösterileri düzenleyen 4 lisans öğrencisi için disiplin sürece başlattığını açıklamıştı. Şimdilerde ise Harvard Üniversitesi'ne Filistin'e destek olduğu gerekçesiyle soruşturma açılması bekleniyor. Peki ama ABD Filistin ve İsrail konusunda tarafsız mı? Harvard Üniversitesi'ne soruşturma açıldı mı? işte yanıtı...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-17 13:55:19

Harvard Üniversitesi'ne 'antisemitizm' soruşturması

NEW ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Eğitim ve İş Gücü Komisyonu, Harvard üniversitesi'ne adsmitizm iddiaları ile ilgili soruşturma için yeni belgeler sunması talep edilen celp yolladı.

Harvard Üniversitesi'ne "antisemitizm" soruşturması

Amerika Birleşik devletleri'nde cumhuriyetçilerin liderliğini yaptığı komisyonun Harvard yönetimine gönderdiği celpte üniversite yönetiminin, Yahudi karşıtlığı soruşturması ile ilgili daha önce istenen belgeleri sunmadığı öne sürüldü.

Harvard üniversitesi yönetiminden 4 Mart saat 17.00'ye kadar "1 Ocak 2021'den bu yana gerçekleşen Yahudi karşıtı tüm eylem veya olaylarla ilgili temel materyaller ile sunması" talep edildi.

İstenen belgelerin okulun iddaa konusu antisematizmi nasıl ele aldığına ilişkin kapsamlı soruşturma yürütmeye yetecek kadar eskiye dayandırıldığına işareti edildi.

Komisyon Başkanı Virgina Foxx, ABC kanalına Harvard'ın komisyonun önceki taleplerini yerine getirmede başarısız olduğunu öne sürerek, "Harvar'ın Yahudi öğrencileri, kampüsü soran antisemitizmin Ateş fırtınasına katlanmaya devam ederken soruşturmamızın gecikmesine ve buna karşı gelinmesine tolerans göstermeyeceğim." açıklamasını yaptı.

ABD'deki üniversiteler İsrail ve Filistin konusunda tarafsız mı?

Amerika'daki üniversitelerin çoğunda İsrail'in Gazze'ye yapmış olduğu saldırılara karşılık düzenlenen Filistin yanlısı gösterirler, İsrail taraftarı bazı kesimler tarafından Yahudi düşmanlığı gerekçesiyle hedef haline getirildi.

Daha önce ABD'de 3 farklı üniversitenin rektörü için "Filistin'e destek" iddialarıyla soruşturma başlatılmak istendi ve rektörler antisemitizm olaylarına ilişkin ifade vermeye çağrılmıştı. Son dönemlerde çoğalan öğrenci eylemleriyle birlikte gözler üniversitelerin yöneticilerine çevrildi.

Haber Ara