Dolar

32,2623

Euro

34,7149

Altın

2.401,97

Bist

10.247,75

Halk TV'den afet bölgesinde 'siyanür' şovu

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni bölgesinde büyük bir toprak kayması meydana gelmişti. Toprak altında kaldıkları tespit edilen 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda olayları doğru aktarmakla mükellef olan basın mensupları da bölgede bulunuyor. Ancak yetkililerin 'herhangi bir siyanür sızıntısı yok' açıklamasına rağmen Halk TV muhabirinin maske ile yayına çıktığı, yayından sonra ise maskesini çıkarttığı anlar tepkilere neden oldu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-14 21:41:54

Halk TV'den afet bölgesinde 'siyanür' şovu

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni bölgesinde büyük bir toprak kayması meydana gelmişti. Toprak altında kaldıkları tespit edilen 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda olayları doğru aktarmakla mükellef olan basın mensupları da bölgede bulunuyor. Ancak yetkililerin "herhangi bir siyanür sızıntısı yok" açıklamasına rağmen Halk TV muhabirinin maske ile yayına çıktığı, yayından sonra ise maskesini çıkarttığı anlar tepkilere neden oldu.

Toprak kaymasının ardından özellikle sosyal medyada "Siyanür sızıntısı var" iddiaları ortaya atıldı. Bu konu üzerinden algı operasyonlarına girişildi.

Yetkililer bölgede böyle bir tehlikenin bulunmadığını ise net şekilde yanıtladı.

Bakanlık: Sızıntı yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Erzincan İliç'teki heyelan sonrası Fırat Nehri'nde kirlilik tespit edilmediğine yönelik açıklama yaptı. Bakanlık akan malzeme nedeniyle Sabırlı ve Çöpler Dereleri ile Fırat Nehri boyunca belirlenen noktalardan alınan anlık numunelerde kirlilik tespit edilmediğini duyurdu.

İlk önlem olarak maden sahasında yaşanan toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığı, toprak kaymasını önlemek amacıyla menfezlerin önünde bir sedde yapıldığı belirtilen açıklamada, bölgeden numuneler alınıp sürekli takip etmek üzere 10 kişilik uzman ekiple birlikte 2 georadar, 1 multistation, 2 set izleme cihazlarının bulunduğu 2 mobil cihaz ve mobil laboratuvarın da yer aldığı ekiplerin bölgeye sevk edildiği ve çalışmalara başladığı ifade edildi.

Halk TV'den afet bölgesinde "siyanür" manipülasyonu

Tüm bu açıklamalara rağmen Halk TV provokasyon ve algı operasyonlarını sürdürmeye devam ediyor. Halk TV'nin son maske şovu ise deşifre oldu.

Halk TV bölgedeki muhabirlerine 'maskeli' yayınlar yaptırdı. Yayında maske takan Muhabir Ferit Demir'in yayın dışında herhangi bir önlem almadan bölgede gezdiği görüldü.

Haber Ara