Dolar

32,4487

Euro

34,7810

Altın

2.427,29

Bist

10.082,77

G20 Zirvesi’nden ilginç kareler

Bütün dünyanın gözlerini çevirdiği G20 Liderler Zirvesi, Japonya’nın Osaka şehrinde başladı. Toplantının açılışı öncesinde aile fotoğrafının çekilmesi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Devlet Başkanı Macron ile yaptığı  ayaküstü samimi sohbetler  ve verilen sıcak pozlar dikkat çekti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-28 11:19:46

G20 Zirvesi’nden ilginç kareler

zirveson

a2_3

a3_3

a.1

İKİLİ

Bütün dünyanın gözlerini çevirdiği G20 Liderler Zirvesi Japonya'nın Osaka şehrinde başladı. İki gün sürecek zirvenin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile liderler arasında yaşanan samimi sohbet dikkat çekti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin konuk liderleri karşılaması ve aile fotoğrafı çekilmesiyle başlayan zirvenin ilk oturumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile liderlerin ayaküstü sohbetlerindeki samimi diyalog ve pozlar fotoğraflara yansıdı.

Aile fotoğrafında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun arasında yer aldı.

Erdoğan, zirve kapsamındaki çalışma yemeği öncesinde ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve  ile ayaküstü sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki yakınlık ikilinin verdiği  sıcak-samimi pozlar da fotoğraf karelerine yansıdı.

Fotoğraf karelerine yansıyan en ilginç an ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un omzuna koyarak bir şeyler anlatması ve Macron'un da can kulağıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemesi oldu.

Yine aralarında Rusya Devlet Başkanı Putin, Macron'un da bulunduğu dörtlü sohbet toplantısında liderler arasındaki samimi sohbetin yüzlerine yansıdığı görüldü.

Zirve sırasında çekilen fotoğrafları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'da paylaştı.

GÖZLER YARINKİ ERDOĞAN, TRUMP GÖRÜŞMESİNDE

Liderlerin ilk toplantısı, bugün çalışma yemeği olarak yapılacak. Zirvede bugün İki ayrı başlıkta oturumlar olacak. İlki dijital ekonomi başlıklı oturum. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu oturumda yer alacak.

İkinci oturum ise küresel ekonomi başlığı altında yapılacak ve Erdoğan burada bir konuşma yapacak. TSİ 12.00 civarında liderlerin kültürel etkinlikte buluşması bekleniyor.

Bu çalışmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan günün sonunda ikili görüşmeler yapacak. Erdoğan'ın, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşmesinde Suriyeli mülteciler konusunun konuşulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSİ yarın sabah önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ardından da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek.   Görüşmede, Türkiye ile ABD arasında uzun süredir gerginliğe neden olan S-400 hava savunma sistemi ve Suriye konusunun ele alınması bekleniyor.

Trump, zirvenin ilk gününde önemli ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Trump, Japon Başbakanı Şinzo Abe, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

ÇEVRECİLER VE SAVAŞ KARŞITLARI DA ZİRVEDE

Zirveye dünya liderleriyle birlikte 30 binden fazla kişinin katılması bekleniyor. Zirvede, insan hakları savunucuları, çevreciler ve savaş karşıtı grupların protesto gösterileri de bekleniyor. 

Zirvenin yapılacağı fuar merkezi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Liderleri korumak için 32 binden fazla polis görev başında. Şehir merkezinde droneların uçuşu yasaklandı.

Osaka kentinde gerçekleşen ve ticaret, iklim değişikliği ve İran gibi konulardaki görüş ayrılıklarının damga vurması beklenen zirve iki gün sürecek.

 

 

Haber Ara