Dolar

32,3025

Euro

35,0121

Altın

2.455,55

Bist

10.169,69

'Fırat'ın suları çekilerek aktığı yatakta bulunan altından dağ ortaya çıkmadıkça...'

Dün öğle saatlerinde Erzincan ilimize bağlı İliç'te bulunan altın madeni bölgesinde büyük bir toprak kayması meydana geldi. Altın madeninde çalışan 9 işçiden haber alınamamakta. Yaşanan afet sonrası Fırat Nehri ve altın madeni ile ilgili hadisler tekrar gündeme geldi. Buhari'den aktarılan hadiste:'“Fırat nehrinin suyu çekilip, aktığı yatakta bulunan bir altın dağı meydana çıkmadıkça ve kurtulup kazanan ben olayım diye birbiriyle çarpışan her yüz kişiden doksan dokuzu ölmedikçe kıyamet kopmaz.” ifadeleri geçmekte.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-14 12:54:36

'Fırat'ın suları çekilerek aktığı yatakta bulunan altından dağ ortaya çıkmadıkça...'

Dün öğle saatlerinde Erzincan ilimize bağlı İliç'te bulunan altın madeni bölgesinde büyük bir toprak kayması meydana geldi. Altın madeninde çalışan 9 işçiden haber alınamamakta. Yaşanan afet sonrası Fırat Nehri ve altın madeni ile ilgili hadisler tekrar gündeme geldi.

Toprak kayması sonrası akıllara Fırat hadisi geldi

Yaşanan toprak kayması afetinin Fırat nehrine çok yakın bir bölgede bulunması Fırat nehri ile ilgili hadisleri akıllar getirdi.

İşte Fırat nehri ile ilgili hadisler:

“Pek yakında Fırat nehrinin suyu çekilerek aktığı yatakta bir altın hazinesi meydana çıkacaktır. O günü gören kimse, o hazineden kesinlikle bir şey almasın.” (Buhârî, Fiten 24; Müslim, Fiten 29-32. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Melâhim 13; Tirmizî, Sıfatü'l-cenne 26).

“Fırat nehrinin suyu çekilip, aktığı yatakta bulunan bir altın dağı meydana çıkmadıkça ve kurtulup kazanan ben olayım diye birbiriyle çarpışan her yüz kişiden doksan dokuzu ölmedikçe kıyamet kopmaz.” (Buhârî, Fiten 24; Müslim, Fiten 29).

10 MİLYON METREKÜP TOPRAK KÜTLESİ KAYDI: 9 İŞÇİ HALEN ARANIYOR

Haber Ara