Fidan'dan Blinken'a net mesaj: PKK/YPG'nin barınmasına izin verilmeyecek
Fidan, Blinken'la Suriye'yi görüştü! 'PKK/YPG'nin barınmasına izin verilmeyecek' mesajı gündem oldu. Suriye'de istikrar için yeni yönetimle işbirliği şart.

Oluşturma Tarihi: 2024-12-29 11:04:46

Güncelleme Tarihi: 2024-12-29 11:06:48

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye'de istikrarın sağlanması ve PKK/YPG'nin bölgede barınmasına izin verilmemesi konuları ele alındı.

SURİYE'DE İSTİKRAR VURGUSU

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Fidan, görüşmede Suriye'de geçiş sürecinin düzenli şekilde tamamlanması için yeni yönetimle işbirliği yapılmasının önemini vurguladı.

PKK/YPG'YE GEÇİT YOK

Fidan, PKK/YPG'nin Suriye'de barınmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade ederek, bölgedeki terör varlığına karşı kararlılık mesajı verdi. Görüşmenin detayları, Türkiye-ABD ilişkilerinde kritik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor.