Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

FETÖ'yü dirilten gelişmeler

Danıştay'ın aldığı kararla FETÖ irtibatlı ve iltisaklı olan isimlerin görevlerine iade edilmesi FETÖ devlet içerisinde yeniden örgütlendirilip güçlendiriliyor tartışmalarını beraberinde getirdi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-21 10:31:56

FETÖ'yü dirilten gelişmeler

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, FETÖ devlet kurumları içerisinde yeniden örgülendirğine işaret eden örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in videosuna dikkat çekti.

FETÖ NEYİ PLANLIYOR?

Şener'in "Kendi kazdığı kuyuya düşen FETÖ'cüye ‘Yusuf' değil HAİN denir" başlıklı yazısından önemli bir bölüm;

Herkes “FETÖ neyi planlıyor?” sorusuna cevap arıyor. İşte tam bu sırada Türkiye'de bazı gelişmeler; Anayasa Mahkemesi'ndeki kararlar, Danıştay'ın FETÖ irtibat ve iltisakı olan hâkim ve savcıları görevlerine iade etmesi, mahkemeler tarafından verilen beraat kararları, FETÖ'den ihraç edilenlerden binlercesinin görevlerine iade edilmesi örgüt üyelerini umutlandırdı.

FETÖ ELEBAŞINDAN MESAJ: YENİDEN DİRİLİŞ

FETÖ elebaşı Gülen, tam da bu süreçte yaşadığı nefes darlığı dahil ciddi sağlık sorunlarına rağmen yıllar sonra kamera karşısına geçip “Yeniden Diriliş” başlığıyla konuşma yaptı ve hapisteki FETÖ mensuplarını kastederek “Hazreti Yusuf” adıyla kitap yazarak örgüt tabanına mesaj verdi.

Her kumpas operasyonu olduğu gibi15 Temmuz öncesi darbe girişimini de şifreli mesaj ile veren FETÖ elebaşı Gülen, bir örgüt üyesinin “Zatıaliniz, ‘herkes bulunduğu yerdeki güzellikleri anlatırsa hem ufuk açar hem de herkese ümit olur' buyurmuştunuz. Öyle bir paylaşım da oluyor efendim herhalde” ifadesi üzerine şunları söyledi; “Ben dediğim falan filan yok. Cenabıhak'ın bir lütfu. O insanlar da onun kadrini bilsin inşallah. Daha iyi değerlendirsinler. Bu umumi çözülmelerden sonra hususiyle devlet-i aliyenin çözülmesinden sonra, hakikaten insanlar inkisar (kırılma) yaşadılar. Bayağı ye'se düştüler. Yeniden böyle bir diriliş çok çok önemli yani hafife almamak lazım. Kendimizden bilmemek lazım. Sevk-i ilahinin tezahüratı. Kendimize vererek nefsi kabartmanın alemi yok. Cenabıhak'ın bir lütfu bu fakirlere, bu acizlere, bu zelillere.”

FETÖ'YÜ DİRİLTEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ mensuplarını KHK ile hızlıca ihraç etme imkânı veren OHAL yetkilerini kullanma süresinin dolmasından sonra, FETÖ mensupları ile ilgili işlemlerin disiplin kurulu kararlarına bağlanması örgütü umutlandırmıştı. Ayrıca KHK ile ihraç edilen bazı isimlerin tartışmalı beraat ve takipsizlik kararları ile görevlerine iade edilmesi yanında Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararları hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki FETÖ mensuplarının umutlarını daha da artırdı.

İşte tam bu gelişmeler yaşanırken Danıştay 5. Daire'nin FETÖ iltisak ve irtibatlı isimleri görevlerine iade kararları elebaşı dahil FETÖ'cüler tarafından adeta “yeniden diriliş” olarak yorumlandı. Yargıda farklı siyasi kimlik, tarikat ve cemaat kimliklerine bürünerek varlığını koruyan kripto FETÖ'cülerin yanına göreve iade edilenler, “yargıda FETÖ yapılanmasının” yeniden aktif olacağı beklentisini artırdı.

Sosyal medyada bu durum üzerine yaptıkları paylaşımlarda halen cezaevinde bulunan 15 bin dolayındaki FETÖ'cünün de çıkacağına dair mesajlar yazılmaya başladı.

1_418

O yüzden FETÖ elebaşının hapisteki FETÖ'cüleri kastederek “Yusuf Suresi” adında bir kitap yayımlayıp, servis edilen videosunda “yeniden diriliş”ten bahsederken, sözlerini Mehmet Akif Ersoy'un “On dört asır evvel, yine bir böyle geceydi, Kumdan, ayın on dördü, bir ÖKSÜZ çıkıverdi!” mısrası ile bitirmesi bu yorumlara yol açtı.

Ancak her kutsal kavram gibi kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hz. Yusuf'u da hain ve alçakça emellerine alet eden FETÖ elebaşı ve mankurtlaşmış üyeleri şunu hâlâ anlamadı; Kendi kazdığı kuyuya düşen FETÖ'cüye “Yusuf” değil HAİN denir.

Haber Ara