Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Fatih Erbakan: Ak Parti'den İstanbul'da 2 ilçe istedik

Yerel seçimler öncesinde Ak Parti ile ittifaka girmeyip ayrı adaylarla seçime gireceğini ilan eden Yeniden Refah Partisi'nin lideri Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında ittifak görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu. Erbakan AK Parti'ye destek konusunda, 'Biz de bir tane Anadolu Yakasında bir tane Avrupa yakasında ilçe isteriz dedik' ifadelerini kulandı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-25 22:36:22

Fatih Erbakan: Ak Parti'den İstanbul'da 2 ilçe istedik

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'de katıldığı canlı yayın programında katılarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"Ak Parti'den İstanbul'da 2 ilçe istedik"

Erbakan İstanbul'da Cumhur İttifakı'nı destekleme şartını şu ifadelere açıkladı:

"Bizim söylediğimiz İstanbul Büyükşehir belediyesinde biz destek oluyorsak biz de bir tane Anadolu Yakası'nda bir tane Avrupa Yakası'nda ilçe isteriz dedik."

Gazeteci Gürkan Hacır'ın "Arnavutköy ve Sultanbeyli değil mi?" sorusu üzerine Erbakan, "İsmi çok önemli değil dedik biz ama onlar da zaten ‘Peki verelim nereyi istiyorsunuz?' demedikleri için ilçe isimleri çok konuşamadık" ifadelerini kullandı.

Erbakan'ın öne çıkan diğer açıklamaları şöyle:

"Millet bizim bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. Yeniden Refah Partisi 5,5 ayda üye sayısını 260 binden 440 bine çıkardı bu yüzde 70 büyüme demektir.

Özellikle 1994 seçimleri öncesinde Adnan Oktar grubunun içindeki bazı kimseler Refah Partisine katıldılar ondan sonra bunların yazmış oldukları kitaplar getirip Rahmetli Erbakan Hocaya sundular. Erbakan Hoca da ‘Bunlar muazzam bunları eğitimlerde gençlere okutalım' dedi. Bizi herhalde yaşımız genç olduğu için yakıştırıyorlar herhalde. Bir kere ziyaretine gittik."

Haber Ara