Dolar

44,5921

Euro

51,5756

Altın

6.706,09

Bist

12.995,70

Erdoğan: Yurt dışına giden bilim insanlarımızın göçü artık tersine döndü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eskiden yurt dışına giden bilim ve araştırma insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumdadır.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-22 20:57:05

Erdoğan: Yurt dışına giden bilim insanlarımızın göçü artık tersine döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İlim Yayma Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Eskiden yurt dışına giden bilim ve araştırma insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumdadır." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Nasıl oldu da bugün ilmin neredeyse her alanında böylesine geriye düştük, bizden ilham alarak yola çıkanlar şimdi fersah fersah önümüze geçmişken nasıl oldu da biz bugün sahip bulunduğumuz mirasımızın bile farkına varamaz hale geldik? Bu sorular üzerinde cesaretle düşünüp doğru cevapları bulmadan coğrafyamızın ve kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları çözemeyiz."

Erdoğan, "Eskiden yurt dışına giden bilim ve araştırma insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumdadır." diye konuştu.

İki gündür izmir e gürül gürül yağmur yağarken izmir susuz kalmayı nasıl beceriyor

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İnternetten silah satışına 35 gözaltı

Haber Ara