Dolar

32,3779

Euro

34,7041

Altın

2.429,73

Bist

9.999,22

Erdoğan, Süleymani'ye ''şehit'' dedi mi? İran'ın iddiasına Türkiye'den yanıt

İran'ın Ankara Büyükelçiliği’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım Süleymani için 'şehit' ifadesi kullandığı iddiasına Ankara’dan kesin bir dille yalanlama geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-05 08:35:43

Erdoğan, Süleymani'ye ''şehit'' dedi mi? İran'ın iddiasına Türkiye'den yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı son dakika telefon görüşmesinde Kasım Süleymani için "şehit" ifadesi kullandığı iddialarının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından iki liderin görüşmesine dair detayları paylaştığı açıklama, TRT World'e konuşan üst düzey bir Türk yetkili tarafından kesin bir dille yalanlandı. Üst düzey yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ruhani ile yaptığı görüşmede ABD'nin füze saldırısı ile ölen Kasım Süleymani için "şehit" ifadesini kullanmadığını belirtti.

f_36 "ŞEHİT" İFADESİ KESİNLİKLE KULLANILMAMIŞTIR

TRT World'e konuşan üst düzey yetkili şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme sırasında Kasım Süleymani'nin resmi unvanı münasebetiyle muhatabına taziyelerini sunmuşlardır. Görüşmede Süleymani hakkında "şehit" ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır. Cumhurbaşkanımız, diplomatik temasların önemini vurgulayarak, İran'a gerginliği artırabilecek adımlardan imtina etme çağrısında bulunmuşlardır."

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından iki liderin telefon görüşmesine dair detaylar paylaştı ve Erdoğan'ın Süleymani için "şehit" ifadesi kullandığı ileri sürdü.

Haber Ara