Dolar

32,2684

Euro

34,7814

Altın

2.397,99

Bist

10.276,88

Erdoğan, Libya Başbakanı Serrac ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'daki son durumu görüşmek üzere Libya Başbakanı Serrac'ı Ankara'da kabul edecek...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 13:14:51

Erdoğan, Libya Başbakanı Serrac ile görüşecek

Türkiye ile savunma alanında iş birliğine giderek ülkede güvenlik ve istikrarı sağlamada önemli mesafeler kat eden meşru Libya yönetimi ve ordusunun başarıları devam ederken, Başbakan Serrac bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek.

Serrac'ın Ankara ziyaretinde, Libya'daki gelişmelerde belirleyici olan Türkiye'nin "tüm Libya'yı kucaklayan siyasi bir çözüme ulaşma" hedefi çerçevesinde atılan adımlar yeniden değerlendirilecek.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Birleşmiş Milletler'in hafta başında Libyalı tarafların ateşkes görüşmelerini sürdürmeyi kabul ettiğini duyurmasının ardından, diplomasi alanındaki olası gelişmeler de iki liderin gündeminde yer alıyor.

Taraflar, siyasi çözüm çabalarında belirlenecek yol haritasına ilişkin fikir alışverişinde bulunacak.

BARIŞ FIRTINASI HAREKATI

Libya yönetimini ortadan kaldırmak üzere başkente girmesine ramak kalan Hafter'in ilerleyişi, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus merkezli yönetimin talebi üzerine sağlamaya başladığı savunma iş birliği sayesinde önlenmişti.

Libya ordusu, 12 Ocak'ta Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle Berlin konferansında sağlanan ateşkese uymayan Hafter güçlerine karşı, 25 Mart'ta Barış Fırtınası Harekatı'nı başlatmıştı.

 

Haber Ara