Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan'dan Prens Selman'ın görüşme talebine cevap 'bakarız'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, 'Türkiye'ye gelen kişilerin kendi başlarına hareket ettiklerine inanmıyoruz. Ama tabii ki delilsiz bir şey söyleyemem. Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Erdoğan'a telefonda Buenos Aires'te görüşme imkanını sordu. Erdoğan'ın cevabı 'bakarız' oldu' ifadelerini kullandı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-27 10:40:22

Erdoğan'dan Prens Selman'ın  görüşme talebine cevap 'bakarız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği mülakatta Kaşıkçı cinayeti, Türkiye AB-Almanya ilişkileri ve mülteci konularında değerlendirmelerde bulundu.

BİR ÇOK KESİM VELİAHT PRENSİ SORUMLU TUTUYOR

Kaşıkçı cinayetinde bir çok kesimin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın sorumlu tuttuğunu vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın konuya ilişkin yorumunun hatırlatılması üzerine, ''Trump'ın neden böyle dediğini bilemiyorum. Amerikalıların bizim bilmediğimiz başka delilleri olup olmadığını da bilmiyorum. Bir 'belki' bizim için yeterli değil, emin olmalıyız. Daha çok sorular mevcut. Yerelde kimler yardım etti, ceset nerede? Suudi yetkililer bizden bilgi istiyorlar ancak bize bilgi vermiyorlar. Yerel işbirlikçilerin robot resimlerini göndermek istediler. Neden robot resim? Suudiler isimleri biliyorlar zaten'' ifadelerini kullandı.

PRENSİN GÖRÜŞME TALEBİNE ERDOĞAN 'BAKARIZ' DEDİ

Çavuşoğlu, Selman'ın Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebi olduğunu belirterek, ''Kendisi Erdoğan'a telefonda Buenos Aires'te görüşme imkanını sordu. Erdoğan'ın cevabı 'bakarız' oldu. Şu an için Veliaht Prens ile görüşmemek için bir neden yok.'' değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara