Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Erdoğan'dan ''İstanbul seçimi'' açıklaması: Bazı değil neredeyse bütünü usulsüz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-08 10:24:27

Erdoğan'dan ''İstanbul seçimi'' açıklaması: Bazı değil neredeyse bütünü usulsüz

Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda vİstanbul'daki yerel seçimler ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz. Seçim süreci bitti, bundan sonraki süreç yargı. Yargı sürecinde bu işin patronu YSK" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Putin'le üçüncü defa yüz yüze buluşma gerçekleştireceğiz. İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele alacağız. Rusya'yla ilişkilerimiz tüm alanlarda gelişmeye devam ediyor.

Rusya'yla ticaret hacmimizi nasıl artırabileceğimizi görüşeceğiz. Rusya ile iş birliğimiz artarak, güçlenerek devam ediyor.

(Putin ile görüşmede) Vize serbestisi konusu da elbette gündemimizde yer alan bir başlık. Hususi pasaport ile TIR sürücüleri için vizesiz seyahatin acilen uygulanmasını sonra bütün vatandaşlarımız için hayata geçmesini istiyoruz.

(Terörle mücadele) Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Sınır boyundaki olması gereken her şey işle hazır konumdayız. Sır cümle aynen masada, bir gece ansızın gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Başbaşa görüşmemizde ele alacağımız konulardandır.

(İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun açıklamaları) Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır, yasa dışıdır. BM kararlarına da aykırı. ABD'yi arkalarına almak suretiyle bu adımları attılar.

(İstanbul'da seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiası) Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz. Seçim süreci bitti, bundan sonraki süreç yargı. Yargı sürecinde bu işin patronu YSK.

İstanbul'da kimsenin seçimi kazandım havasına girmeye hakkı yoktur. Örgütlü müdahale içinde savcılıklara duyurular var. Sandıkta hırsızlıklar var. YSK'ya gidiş sandıktaki örgütlü müdahaleye yönelik.

Örgütlü müdahalenin içinde savcılıklara duyurular var o ayrı konu, onu zaten savcılıklar bunun da gereğini o delillere dayalı olarak yapacaktır. İşin o boyutu ayrı. Bu işin hırsızlık boyutu var. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi biz YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş ama o diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal şekilde noktayı koyarız.

(Teşekkür afişleri) Neden 'teşekkürler İstanbul' pankartları asıldı diyorlar. Bir seçim geçilmiş. Bu seçimde her türlü iradesini ortaya koyan İstanbul halkına teşekkür etmemizden daha doğal ne olabilir. Aynı şeyi Bay Kemal de adayıyla birlikte İstanbul'un her yerine asabilir.

Haber Ara