Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan'dan F-16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-26 16:57:19

Üsküdar Kısıklı'da bulunan Hz. Ali Camii'nde cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"NATO İÇİN AYRI BİR GÜÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği ve F-16'larla ilgili, "Bildiğiniz gibi parlamentomuz verilen söz üzerine yaptığı oylamalarla hamd olsun kahir ekseriyetle meclisimizden geçti ve dün itibariyle de bana geldi. Ben de imzaladım. Akşam da resmi gazetede yayınlandı. Şu anda bir gün önce Biden o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek temsilciler meclisine, gerek diğer meclise hepsine gönderdi ve onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti, söyledi. Orayı da bekliyoruz. Bir an önce oradan gelecek olan netice, bizler için F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakım, bunlarla ilgili sürecin başlamasını inşallah sağlayacaktır. Bunu bekliyoruz, dışişleri bakanım şu anda yakın takipte, o da bu işin takibini yapıyor. Antony Blinken'la bu süreci devam ettiriyor. Bu arada attığımız bu adımla şu anda gerek Kanada, gerek İsveç tüm batı ülkeleri hepsi bu atılan adımla, Türkiye'nin duruşunu göstermesi bakımından bu çok çok isabetli olmuştur. NATO için de ayrı bir güç kaynağı olmuştur yaklaşımlarında bulundular. Biz de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

"İSRAİL'E KARŞI SOYKIRIM DAVASI"

Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açılan soykırım davasına ilişkin çıkacak kararla ilgili konuşan Erdoğan, "Doğrusu biz çıkacağını bekliyoruz. Güney Afrika Cumhurbaşkanı'yla bu konuda görüşmem oldu çünkü Güney Afrika, bu Lahey'i falan çok yakından takip ediyor. Onların müracaatıyla da zaten oradaki süreç başladı. Şu an itibariyle Güney Afrika Cumhurbaşkanı'nın yakın takibi bizler için ayrı bir zenginliktir. Onların takibi olsun, aynı şekilde bizim biliyorsunuz buradan hukukçular grubu Lahey'e gittiler. Bunlar da bu işi yakından takip ediyorlar ve bu takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'nda, gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Biz bugün o kararı bekliyoruz" diye konuştu.

Haber Ara