Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Erdoğan açılış töreninde konuştu

Erdoğan, Erzurum'da MNG alışveriş merkezinin açılışında konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-30 15:50:07

Erdoğan açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Açılışını yaptığımız fuar merkezi Erzurum'a hayırlı olsun. Kendi alanında Ortadoğu'nun en büyük fuar merkezi.

Erzurum'u her alanda kadim geçmişine ve parlak bir geleceğe taşıyabilecek projelere önem vereceğiz. Allah şükür, milletimizle zorlu yolu aştık, bugünlere geldik.

Sporda kış olimpiyatları için kurulan alt yapısıyla şehrimiz tabii bir alan haline geldi. 49 km'lik bölünmüş yol uzunluğu vardı biz geldiğimizde. Biz buna 544 km bölünmüş yol ilave ettik. Halep oradaysa arşın Erzurum'da.

Kardeşlerim geçtiğimiz 15 yılda ülkemizi 3 kat büyüttük. Allah'a şükür milletimizle birlikte bu zorlu yolu aştık. Dünya niye bizi kıskanıyor? İşte buralara geldiğimiz için. Önümüze çıkan her zorluk yeni müjdelerin habercisi oldu. Nerelerden nerelere geldik. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde her şey ayaklar altına alınarak başlattığımız değişim bizi 16 Nisan'a taşıdı. Kimi zaman sokakları, kimi zaman mahallelere hendekler kazdılar. Kimi zaman darbe yapmaya çalışarak ekonomik kriz çıkarmak için uğraşarak sürdürdükleri saldırıları boşa çıkardık. Bunların akıllarını başlarına alacakları yok. Varsınlar geçmesinler, onlar saldırdıkça biz güçleniyor, çelme taktıkça onlar biz daha yükseğe çıkıyoruz.

Şehadete yürüyen gençlerimizin intikamını alacağız, kanları yerde kalmayacak. Bu konuda asla affımız yok.

Hangi Batı ülkelerine sığınacaklarsa varsın o ülkelere sığınsınlar. Ama bu ülkede halkımın huzuruna asla müdahale edemeyecekler.

KILIÇDAROĞLU SEN ORADA MIYDIN?

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde her şey ayaklar altına alınarak başlattığımız değişim bizi 16 Nisan'a taşıdı. Kimi zaman sokakları, kimi zaman mahallelere hendekler kazdılar. Kimi zaman darbe yapmaya çalışarak ekonomik kriz çıkarmak için uğraşarak sürdürdükleri saldırıları boşa çıkardık. Bunların akıllarını başlarına alacakları yok. Varsınlar geçmesinler, onlar saldırdıkça biz güçleniyor, çelme taktıkça onlar biz daha yükseğe çıkıyoruz. Şu anda biz İnsansız hava araçlarımızı yapıyor muyuz? Şu anda ana muhalefet Kandil'i arkasına alanlar ne diyor? Piknik yapanları vuruyorlar diyor. Adamlar teröristlerin adını piknik yapanlar koydu. Çıkmış ne diyor? Onların yanında silah yoktu diyor. Kılıçdaroğlu sen orada mıydın? Bas bas bağırıyorlar ben buradayım diyor, kameralarla yer tepitleri yapıyor ve SİHA'larımız tam hedeften vuruyor. Dedik ya hangi Batı ülkelerine sığınacaklarsa sığınsınlar ama halkımın huzuruna asla müdahale edemeyecekler.

Ne dedik, inlerine gireceğiz dedik mi? Şahadete yürüyen bu gençlerimizin intikamını alacağız. Onların kanını yerde bırakmayacağız. 1 bizden gidiyorsa 10 onlardan gidiyor.

BEN 2053'Ü GÖREMEYECEĞİM AMA...

Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Biliniz ki bu kardeşleriniz bu ülkede milletin efendisi değil hizmetkarı olmaya geldi. Farkımız bu. Bak bizi güç sahibi yaptılar, bize İHA vermediler, SİHA da vermediler. Ama hamdolsun onu şimdi biz yapıyoruz. İHA'dan füzeye uçaktan uyduya ne varsa kimseye ihtiyaç duymadan üretmeye çalışıyoruz. Çok ciddi mesafe katettik. Terörle mücadelemizi kimseye ihtiyaç duymadan sürdürüyoruz. Gençler, ben 2053'ü göremeyeceğim ama siz inşallah 2053'ü de 2071'i de Biiznillah göreceksiniz. 2071'i beraber inşa etmeye var mıyız?

 

 

 

Haber Ara