Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Erbakan'ı protestoya gittim, Milli Görüşçü oldum'

Refah Partisi eski milletvekili Fetullah Erbaş, bir TV kanalında konuk olduğu programda sol görüşü temsil ederken nasıl Refah Partisinden milletvekili olduğunu anlattı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-28 17:23:09

'Erbakan'ı protestoya gittim, Milli Görüşçü oldum'

Refah Partisi eski milletvekili Fetullah Erbaş, konuk olduğu TV programında Beyazıt'a kızıl bayrak çekilmesinden sol görüşlü bir öğrenciyken katıldığı protestolara kadar birçok konuya değindi.

'ERBAKAN HOCA'YI PROTESTO ETMEYE GİTTİK, MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLDUM'

1971 yılında Milli Görüş'ün kurucusu merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın İstanbul'daki il kongresine provokasyon yapmaya gittiklerini söyleyen Erbaş, Milli Görüş'e geçiş hikayesini şöyle anlattı:

Biz gazetecilerle anlaştık hazırlıkları yaptık Hoca başladı konuşmaya. Hoca anlatıyor bende dinliyorum şöyle düşünüyorum. Öyle bir an olsunki millet hepsi daldığı noktada biz bağıracazğız millet üzerimize gelecek biz kaçacağız. Bir süre sonra ben provokasyonu unuttum. Tamamen Hoca'ya odaklandım her dediği lafı düşünerek alıyorum çok dikkatli dinliyorum. Sonunda hepsi sanki benim beklediğim cümleler. Konuşma bitti. Sonra arkadaşlar geldi. Dediler noldu Fetullah, dedimki bu adamın neyini protesto edelim. Sanki benim içimdekini anlattı benim düşüncemin tamamını anlattı. Dedim Emperyalizm'e karşı mı karşı, milli mi milli biz niye buna karşı gelelim protesto edelim. Sonra bunların teşkilatlarını sorduk. Beşiktaş Akaretlerdeymiş. Bir arkadaşla oraya gittik dedik bizi kaydedin. Adamlar baktılar yüzümüze bizi kaydetmiyorlar. Kendim doldurdum formu.

Haber Ara