Dolar

32,2385

Euro

34,7834

Altın

2.454,39

Bist

10.218,58

Ekrem İmamoğlu'ndan Suriyeliler açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Suriyelilere yönelik açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-29 14:59:31

Ekrem İmamoğlu'ndan Suriyeliler açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İstanbul'daki Suriyelilere yönelik kaydı olmayanları sınır dışı etme, başka ilde kayıtlı olanlarıysa o illere gönderme uygulaması devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. Uygulama için "doğru ya da yanlış" değerlendirmesi yapmayan İmamoğlu, "Göç süreci yönetilemediği için şu anki uygulamalar göze batıyor" dedi. Şu anda devam eden sınır dışı etme ya da kayıtlı olunan ile gönderme işlemlerinin "tedbir" olduğunu söyleyen İmamoğlu, savaştan kaçan Suriyeliler için açık sınır politikasının yanlış olduğunu belirtti.

İşte İmamoğlu'nun DW Türkçe'ye yaptığı açıklamaları:

"SÜREÇ YÖNETİLEMEDİĞİ İÇİN ŞU AN ALINAN TEDBİR GÖZE ÇARPIYOR"

Süreci kötü yönettiler. Ülke olarak söylüyorum, biz süreci kötü yönettik. Dolayısıyla bugün gelinen noktada mülteci konusunu iyi yönetemediği için hükümet aldığı tedbir göze çarpıyor. Halbuki bu tedbiri zamanında alsaydı, bu kadar serbest dolaşımla, yüz binlerce nüfusluk hareketi hangi ülke kaldırabilir, hangi şehir kaldırabilir?

"GÖÇ, EDENLER İÇİN BİR FIRSAT DEĞİL, ONLAR DA KÖTÜ KOŞULLARDA YAŞIYOR"

İnsani de değil. Bu göçü yapan insanlar da kötü koşullarda yaşıyor aslında. Bir fırsat değil ki. Yönetilebilir bir şey değil.

"MÜLTECİLERE YÖNELİK AÇIK SINIR POLİTİKASI YANLIŞ"

Zaten 3,5 milyon insana bir anda kapıları açmanın doğru olmadığını savunanlardanım. Açtıktan sonraki sürecin de doğru yönetilmediği kanaatindeyim. Türkiye'de bir şehrin nüfusundan daha fazla mültecisi var. Kilis'in.

İstanbul'da 1 milyondan bahsediyoruz. Yani neredeyse yüzde 7'lere 8'lere varan oranda nüfusun demografisini değiştiriyorsunuz. Bu, toplumu sosyolojik olarak yorar.

Haber Ara