İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kalan Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım, soruşturma dosyasına giren ifadesinde çarpıcı iddialarda bulundu. Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun talimatı doğrultusunda Olay TV'nin 2.5 milyon euro bedelle Kültür AŞ'nin parasıyla satın alındığını söyledi. Yıldırım, finansmanın İBB üzerinden sağlandığını ve nakit paranın çantalarla elden Cavit Çağlar'a teslim edildiğini itiraf etti.
2.5 MİLYON EUROLUK TV SATIN ALIMINA İMAMOĞLU TALİMAT VERDİ
İfadesinde sürecin nasıl başladığını anlatan Servet Yıldırım, "Patronum Hüseyin Köksal, Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Olay TV kanalını Cavit Çağlar'dan satın almak istedi. 15-20 yıllık bir tanışıklıkları vardı" dedi. Görüşmelerin ardından Olay TV'nin 2.5 milyon euroya satışı için anlaşma sağlandığını belirtti. Bu finansmanın sağlanması sürecinde ise Fatih Keleş devreye girdi.
Yıldırım, “Finansmanın tamamı İmamoğlu'nun talimatı ile Fatih Keleş tarafından İBB üzerinden sağlandı. Olay TV, Kültür A.Ş.'nin parasıyla satın alındı” dedi.
TEÇHİZATA 2 MİLYON EURO DAHA HARCADILAR
Yıldırım, medya yapılanması için alınan binanın teçhizatı dahil olmak üzere harcamaların büyük boyutlara ulaştığını vurguladı:
“Bab Plaza'daki 1. kat satın alındıktan sonra stüdyo teçhizatları için 2 milyon euro harcandı” ifadelerini kullandı.
NAKİT PARAYI ÇANTALARLA GÖTÜRDÜK, ÇAĞLAR'A ELDEN TESLİM ETTİK
Skandalın en dikkat çekici kısmı ise ödeme süreci oldu. Yıldırım, nakit ödemenin çantalarla ve parça parça Cavit Çağlar'a ofisinde teslim edildiğini söyledi.
“Paraları Fatih Keleş, Hüseyin Köksal'a nakit getirdi. Köksal da Cavit Çağlar'a bizzat çantalarla teslim etti” şeklinde konuştu. Ancak Çağlar'a toplamda ne kadar ödeme yapıldığını bilmediğini de ekledi.
TARİH TV OYUNU: DEVİR OLMAYINCA BAŞKA BİR KANALA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Olay TV'nin devri gerçekleşmeyince Bab Plaza'daki yerin "Tarih TV" adı altında faaliyete geçtiğini belirten Yıldırım, sürecin Köksal üzerinden yürütüldüğünü ve 4.5 milyon euro gelir sağlandığını açıkladı.
“Bu satıştan elde edilen gelirle Beyoğlu'nda tarihi bir bina, İmamoğlu'nun talimatı ile Karsal firması üzerine alındı. Firma Köksal'ın üzerinde görünse de aslında gerçekte İmamoğlu'nundur” ifadeleri, büyük yankı uyandırdı.
KÜLTÜR A.Ş.'NİN PARASIYLA MİLYONLARCA LİRALIK ALIM YAPILDI
Servet Yıldırım'ın açıklamaları, kamu kaynaklarının medya yatırımlarına yönlendirildiğini gözler önüne serdi. Kültür A.Ş.'nin parasıyla 112 milyon liraya televizyon kanalı satın alınırken, sonraki süreçte 202 milyon liralık yeni bir bina yatırımı da kamu kaynaklarıyla gerçekleştirildi.
Akşam Gazetesi
Yorum Yap