Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Dostlar alışverişte görsün: İşte DEM Parti'nin İstanbul adayı

Resmi olarak aynı ittifak çatısı altına girmeseler de tüm toplumca ittifak yaptıkları kabul edilen CHP ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti arasındaki İstanbul adaylığı durumu siyasetin gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı'nın Meral Danış Beştaş olduğunu duyurdu. Seçilmesi halinde Beştaş'ın yardımcısı olacak Murat Çepni ise eş başkan adayı olarak kamuoyuna tanıtıldı. DEM Parti'de İstanbul için adı geçen Başak Demirtaş'ın, Kandil'den gelen talimatla adaylıktan çekilmesi ve yerine nispeten daha zayıf birinin aday gösterilmesi kamuoyunda 'Dostlar alışverişte görsün' şeklinde yorumlandı. 

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-10 17:08:30

Dostlar alışverişte görsün: İşte DEM Parti'nin İstanbul adayı

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı DEM Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş oldu. Başak Demirtaş'ın Kandil'den gelen talimatla adaylıktan çekilmesinin ardından DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün düzenlenen toplantıda yerel seçimde İstanbul adaylarının Meral Danış Beştaş olduğunu duyurdu. Seçilmesi halinde Beştaş'ın yardımcısı olacak Murat Çepni ise eş başkan adayı olarak kamuoyuna tanıtıldı.

Dostlar alışverişte görsün

İttifaklarını resmiyete dökmeyen CHP ve DEM Parti, İstanbul'dan ayrı ayrı aday çıkardıklarını öne sürerek kamuoyu gözünde ittifak yapmadıklarını ispatlamaya çalışıyor. 2019 seçimlerinde İstanbul'dan aday çıkarmayan ve İmamoğlu'nu destekleyen DEM Parti, hem kendi tabanını gücendirmemek, hem de CHP seçmeni içindeki ulusalcıların tepkilerini azaltmak için İstanbul'dan aday çıkardı. Daha önce İstanbul adaylığı için ismi geçen cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Kandil'den gelen talimatla adaylıktan çekilmişti. Demirtaş'ın yerine nispeten daha zayıf bir aday gösterilmesi, CHP ile DEM Parti arasında sanki bir ittifak yokmuş izlenimi verilmek istenerek kamuoyuna "Dostlar alışverişte görsün" imajı verilmesinden kaynaklanmakta.

10674781945jpg-lhl1DiGKGkOqjMZuO6dQMQ

DEM Parti'de 56 il açıklandı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 40 il ve 16 büyükşehir için belediye eş başkan adaylarını açıkladı. Doğan'ın açıkladığı bazı adaylar şöyle: İstanbul, Meral Danış Beştaş - Murat Çepni, Diyarbakır, Ayşe Serra Bucak Küçük - Doğan Hatun, Mardin, Devrim Demir - Ahmet Türk, Van, Neslihan Şedal - Abdullah Zeydan, Bursa, Kasım Yıldırım - Bilmez Erboğa, Antalya, Kemal Bülbül - Nesibe Bahadır. Öte yandan CHP'nin rezervde tuttuğu Mersin'in Akdeniz ilçesi için DEM Parti, adayını açıkladı. Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ikilisini aday gösterd

Haber Ara