Habertürk'ün haberine göre; Diyarbakır'ın Hazro İlçesi Reşik Mahallesi'nde 2 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 3 bin 200 torba amonyum nitrat ele geçirildi. Bomba yapımında kullanılan amonyum nitratın toplam 157 ton olduğu belirtildi.
Habertürk'ün haberine göre; Diyarbakır'ın Hazro İlçesi Reşik Mahallesi'nde 2 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 3 bin 200 torba amonyum nitrat ele geçirildi. Bomba yapımında kullanılan amonyum nitratın toplam 157 ton olduğu belirtildi.
Kahramanmaraş merkezli depremleri ardından 18 ilde yürütülen ve 30 Haziran'da başvuru süreci tamamlanan Yerinde Dönüşüm Projesi'nden bugüne kadar 121 bin bağımsız bölüm faydalandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanya kapsamında Kahramanmaraş'ta evlerini yenileyen ailelerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, 'Vatandaşlarımıza anahtarlarını bir an önce teslim etmek için 11 ilimizde zamana karşı yarışıyoruz' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Uluslararası Barış ve Güven Forumu'na katılmak üzere gittiği Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki temaslarını tamamlayıp dün akşam saatlerinde yurda döndü.
Yalova'da 6'ncı kattaki evinin penceresinden düşen Güllü'nün ölümüne ilişkin soruşturmada, olay akşamı şarkıcının kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile evde olan arkadaşı Sultan Nur Ulu'nun savcılık ifadesinde, 'Tuğyan, Gül anneyi itti' diyerek itirafta bulunduğu öğrenildi. Çıkarıldığı nöbetci mahkemede 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanan Tuğyan Ülkem Gülter'in ise suçlamayı kabul etmediği belirtildi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Hasan Esenoğlu, Burdur'da gökyüzünde görülen ışık ve yoğun sese ilişkin, 'Yılın bu dönemi de Geminid, İkizler Göktaşı Yağmuru dönemi ve 12-13 Aralık da en yoğun günleri. Bunlar, dünyaya düşen kuyruklu yıldızın parçaları, molozları' dedi.
Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, 'İnternet ortamında bidonlarla satılan etil alkolden, aromayla içki üretenler, sosyal medya grubu veya tanıdıkları aracılığıyla pet şişelerde içki satışı yapıyor. Pet şişede satılan alkolü almayın, tüketmeyin. Ölümle sonuçlanabilir' uyarısında bulundu.
Fatih'te 4 katlı binanın bodrum katındaki dairenin zemininde bilinmeyen bir nedenle meydana gelen çökme binada yaşayan kişileri korkuttu. Zeminin çökme nedeni belediye ekipleri tarafından yapılacak teknik incelemelerin ardından belli olacak.