Dolar

32,2429

Euro

35,0467

Altın

2.487,06

Bist

10.611,78

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Safta herkes eşittir

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da ramazan ayının son teravih namazını kıldırdı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-09 07:16:51

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Safta herkes eşittir

Adapazarı ilçesindeki tarihi Orhan Camisi'ne gelen bir Erbaş, yatsı namazının ardından teravih namazını kıldırdı ve dua etti. Cemaate hitap eden Erbaş, Müslüman'ın ömrü boyunca geçirdiği en hayırlı, en faziletli, en mukaddes anın namazda geçirdiği an olduğunu vurguladı. Bütün vakitlerin namazda geçirilen zaman kadar kıymetli olmasını temenni ederek, "Efendimiz 'Namaz gözümün nurudur.' buyurur. Peygamber efendimizin son sözleri namaz oldu. O nedenle namazda geçirdiğimiz zaman en kıymetli, bunu yaşayarak çocuklarımıza, gençlerimize gösterelim." dedi.

Teravih namazlarının ramazan ayının adeta süsü olduğunu belirten Erbaş, diğer vakitlerden uzun olmasına rağmen teravih namazında camilerin dolduğunu ifade etti. Teravih namazına verilen önemi diğer 5 vakit namaza da göstermeye çağırdı ve cemaatle kılınan namazın 27 derece daha faziletli olduğunu hatırlattı. Diğer zamanlarda da camilerin boş kalmaması gerektiğini vurguladı.

Erbaş, ramazanın bereketiyle geldiğini ve inşallah bayrama da bereketiyle ulaşacaklarını dile getirdi. Bayram sabahı tüm camilerin vatandaşlarla dolacağını umut ettiğini belirtti. Bayram namazından sonra mazlumlar için, Gazze'deki mazlumlar ve dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumlar için dua edeceklerini söyledi.

Orucun sabır eğitimi olduğunu vurgulayan Erbaş, iftar sofralarında herkesin eşit olduğunu ve bu güzelliğin başka hangi ortamda bulunabileceğini dile getirdi. Orucun sevabının büyük olduğunu ve Cenabı Hakk'ın bu ibadeti kabul edeceğini hatırlattı. Gençlere ve çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ve onlara yönelik hizmetlerin önemli olduğunu belirtti.

Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık ise Erbaş'ın Şeyh Edebali Camisi'nde bayram namazı öncesi sohbet verip namazı kıldıracağını ve vatandaşları ailecek beklediklerini söyledi. Erbaş, namazın ardından cemaatle bayramlaştı.

Haber Ara