$

Dolar

46,8641

Euro

53,6313

£

Sterlin

62,6223

Frank

58,3418

Gram Altın

6.196,9800

Bitcoin

2.872.059

$

Dolar

46,8641

Euro

53,6313

£

Sterlin

62,6223

Frank

58,3418

Gram Altın

6.196,9800

Bitcoin

2.872.059

Gündem

Dışişleri Bakanlığından Patriot ve S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, 'ABD'nin tehdit diline başvurduğunu görüyoruz. ABD'nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

26.04.2019 - 11:31
duyguyildirim
Dışişleri Bakanlığından Patriot ve S-400 açıklaması
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy açıklamalar yaptı. Aksoy'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adım bekliyoruz.

* ABD'nin tehdit diline başvurduğunu görüyoruz. ABD'nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor. Güvenli bölgeden beklentimiz net. Türkiye'nin kontrolünde olmalı, YPG olmamalı ve 20 mil yani 32 km olmalı.

* İdlib'de Rusya İle sükunetin sağlanması konusunda hem fikiriz.

* Ermeni sözcüsünün kullandığı kelimeler devlet üslubu olmadığını gösteriyor. Ermenistan arşivleri açık değil sadece Ermeni iddialarını destekleyen kısmı açık.

* Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransız Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ağır ifadelerin karşılığı olacak.

* Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28-29 Nisan'da Bağdat-Erbil ve Basra'yı ziyaret edecek. Çavuşoğlu, Irak Cumhurbaşkanı, başbakanı ve dışileri bakanının yanı sıra IKBY Başbakanı, başbakan yardımcısı ve güvenlik konseyi başkanıyla da görüşecek.

​* ABD'den PYD, YPG ve FETÖ başta olmak üzere ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konularda somut adımlar atmasını bekliyoruz.

* ABD yönetiminin yeniden tehdit diline başvurduğunu görüyoruz ancak bunun işlemediğini biz daha önce gördük. ABD'nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor.

'PATRIOT İÇİN GÖRÜŞME SÜRÜYOR'

​* Patriot almayacağız diye bir söylemimiz yok. ABD geç de olsa teklif sunmaya başladı ilgili başkanlık görüşmeye devam ediyor. S-400 ile bunu bir arada düşünmüyoruz.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın