Dolar

32,3624

Euro

34,7026

Altın

2.395,11

Bist

10.163,01

Diplomatik kaynaklardan Türk gemicilere ilişkin açıklama: Gözaltına alınmadılar

Libya'da Halife Hafter'e bağlı güçlerin Türk gemicileri gözaltına aldığı iddialarına ilişkin Anadolu Ajansı'nın geçtiği bir haberde diplomatik kaynakların açıklamalarına yer verildi. Adı açıklanmayan kaynaklar 'gözaltı yok' diyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-22 15:17:25

Diplomatik kaynaklardan Türk gemicilere ilişkin açıklama: Gözaltına alınmadılar

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği ve Misurata Başkonsolosluğu üzerinden, yaşadığı teknik arıza sonucu Libya'da darbeci general Hafter'e bağlı güçlerce limana çekilen ve kargo kontrolü yapılan gemideki mürettebattan 3 Türk vatandaşa ilişkin gelişmeleri takip ediyor.

"GÖZALTI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Diplomatik kaynaklar, limana çekilen geminin kargo kontrollerinin yapıldığını ve Türk gemicilere ilişkin haberlerde yer aldığı şekliyle bir gözaltının söz konusu olmadığını vurguladı.

"3 TÜRK ve BİRÇOK YABANCI PERSONEL VAR"

Kaynaklar, gemide 3'ü Türk olmak üzere birçok ülkeden personel bulunduğunu belirtiyor.

2_270

1_282

3_187

HAFTER GÜÇLERİ 3 TÜRK'ÜN KONTORLELR SIRASINDAKİ VİDEOSUNU PAYLAŞMIŞTI

Libya'da darbeci general Halife Hafter'e bağlı güçler, Karayip ülkesi Greneda bandıralı bir geminin denetim ve yükünün kontrolü için Ras El Hilal Limanı'na çekildiğini açıklamış, geminin durdurulmasına ve 3 Türk vatandaşı personelin pasaportlarının kontrol edilmesine ilişkin görüntüleri paylaşmıştı.

İŞTE O ANLAR

Haber Ara