Dolar

32,3803

Euro

34,7443

Altın

2.411,41

Bist

10.099,32

Dilipak ‘devletlülere’ dedi ve ekledi ‘Gücünüze ve servetinize aldanmayın’

Abduurahman Dilipak, 'mevcut devletlülere' diyerek dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-08 22:13:53

Dilipak ‘devletlülere’ dedi ve ekledi ‘Gücünüze ve servetinize aldanmayın’

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Dilipak, özellikle McKinsey konusunda iktidara yönelik kullandığı ifadeler büyük dikkat çekmişti.

Abdurrahman Dilipak'ın "kerim devlet yolunda" başlıklı bugün yayımlanan yazısında ilginç ibareler yer alıyor. İktidara, yerel seçimlere giden sürece yönelik kritik ikazlarda bulunurken, aldığı notların özetini "mevcut devletlülere" şeklinde sunması da dikkat çeke bir diğer ibare olarak öne çıkıyor.

Dilipak'ın "Haram yiyen memur, şeytanın ajanıdır. Adalet, mülkün temelidir. Adaletin terazisi doğru tartmıyorsa, o memlekette kimsenin işi düzgün gitmez. Zulm ile abad olunmaz." şeklinde başlayan yazısında bu ifadeleri hangi siyasetçi ya da bürokrat için kullandığı büyük merak konusu.

"Siyasetnamelere, pendname/çğüt kitaplarına bakıyorum da, genel olarak aldığım notların bir özetini sunmak istedim." diyen Dilipak'ın köşe yazısındaki bir paragrafta şu ifadeleri kullandı:

"Gücünüze ve servetinize aldanmayın. Gün gelir, bütün servetler yağmalanır tükenir ve kılıçlar kırılır. Ne zenginler gördü bu dünya, ne ceberut krallar, hepsinin saltanatı ve serveti hak ile yeksan odu. Bir sivrisinek bile onu bitirir. Sultanlar sarayları ile övünmeye başladıklarında onlar hatırlasınlar ki, onlar sadece deniz kenarında kumdan evcikler yapan çocuklara benzerler. Onlar kendilerine bu aklı verenlerden uzak durmalıdırlar. Siz Allah'ın adaletinin ve kılıcının yeryüzündeki temsilcisi olun. Onun rızasının tecellisinin vesilesi olun. Adil hükümdarın evinin penceresi yere yakın, kapısı halka açık olur. Elbisesi sadedir. Mütebessim bir çehreye sahiptir. “Cam ev”de oturur."

Haber Ara