Dolar

32,2549

Euro

34,7126

Altın

2.386,66

Bist

10.276,88

Die Welt: Müzakereler durdurulabilir

Erdoğan'ın 'ajan terörist' dediği Deniz Yücel'in gazetesi Die Welt Die Welt, gelecek hafta yapılacak Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin durdurulmasının gündemde olacağını iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-22 18:51:47

Die Welt: Müzakereler durdurulabilir

Diplomatik çevrelerde AB Komisyonu'nun Türkiye'de insan hakları, özgürlük ve demokrasi ilkelerinin ciddi ve sürekli ihlal edildiğine vurgu yapıldığını belirten gazete, görüşmelerin askıya alınmasının toplantıda gündeme geleceğini yazdı.

Die Welt, üst düzey bir AB diplomatının şu sözlerine yer verdi:

"AB Dışişleri Bakanları, konuyu önümüzdeki hafta (28-29 Nisan) Malta'da yapacakları toplantıda gündemlerine alacak ve AB Komisyonu'na, Ankara'nın müzakere kurallarını ihlal edip etmediğini ve bu doğrultuda görüşmelerin askıya alınıp alınmaması gerektiğini araştırmasını isteyecek."

Üyelik görüşmelerinin belirli bir süre durdurulacağı beklentilerinin hakim olduğunu aktaran gazete, bunun için AB üyesi 28 ülkenin değil, 16 devletin onayının yeterli olacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Yücel, Erdoğan için 'darbeci ve üç kağıtçı' ifadelerini kullanmış, PKK elebaşı için ise 'başkomutan' nitelemesinde bulunmuştu. Yücel, Cizre'deki operesyonlar için de güvenlik güçlerine 'katil' demiş ve Gülen'in 15 Temmuz ile ilgisi olmadığını öne sürmüştü. Hakkında başlatılan soruşturmadan haberdar olunca ortadan kaybolan ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait binada bir ay saklandığı belirlenen Deniz Yücel, 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından geçtiğimiz günlerde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Deniz Yücel, İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Almanya federal hükümeti Deniz Yücel'in serbest bırakılması için girişimlerini sürdürürken, 4 Nisan'da Alman yetkililer ilk kez tek kişilik hücrede kalan Yücel ile görüşme izni almıştı.

Deniz Yücel, Nisan ayının başında cezaevinde kız arkadaşı Dilek Mayatürk ile evlenmişti. Bu sayede Yücel cezaevinde bir kişi ile daha görüşme hakkına kavuştu.

 

Haber Ara