Deprem mi oldu, nerede ve kaç büyüklüğünde?
Yaşadıkları bölgede sarsıntı hisseden veya deprem haberi alan vatandaşlar 'Az önce deprem mi oldu, nerede ve kaç büyüklüğünde?' sorularını gündeme taşıyor. AFAD'ın sitesinde yer alan verilere göre, bugün birçok ilde farklı büyüklüklerde deprem oldu.

Oluşturma Tarihi: 2026-03-09 09:56:34

Güncelleme Tarihi: 2026-03-09 10:39:05

Türkiye genelinde meydana gelen küçük büyük tüm depremler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) tarafından kayıt altına alınıyor. İşte 9 Mart 2026 Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi

DENİZLİ'DE 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli'nin Buldan ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Denizli ilimizin Buldan ilçesinde saat 09.21'de meydana gelen ve Uşak, Aydın, Muğla, Burdur illerimizde de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadelerine yer verdi.