Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Demokrasi timsali' CHP: 17 aday adayından en az oy alan isim aday gösterildi

CHP'de yerel seçimler öncesi sular durulmuyor. Seçim öncesinde Sarıyer Belediye Başkan adayının Mustafa Oktay Aksu olarak açıklanması teşkilat tabanında tepkilere neden oldu. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer'de 17 aday içinden en sonuncusu atandı.' denilerek Genel Başkan Özgür Özel ve CHP yönetimine tepki gösterildi. İşte detaylar...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-17 21:15:49

'Demokrasi timsali' CHP: 17 aday adayından en az oy alan isim aday gösterildi

CHP'de yerel seçimler öncesi sular durulmuyor. Seçim öncesinde Sarıyer Belediye Başkan adayının Mustafa Oktay Aksu olarak açıklanması teşkilat tabanında tepkilere neden oldu. Belediyeden yapılan açıklamada, "Atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer'de 17 aday içinden en sonuncusu atandı." denilerek Genel Başkan Özgür Özel ve CHP yönetimine tepki gösterildi. İşte detaylar...

"Demokrasi timsali" CHP

Belediyeden yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel ile Merkez Yürütme Kurulu (MKY) ve Parti Meclisi (PM) üyelerine açık çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisinin Sarıyer'de açıkladığı belediye başkan adayına karşı, aralarında STK'ler ve mahalle birliklerinin de olduğu tepkiler karşısında ilçe belediye başkan aday adayları Şükrü Genç, Erol Aydın, Serdar Sarıakçalı ve Dr. Cengiz Alp'in görüşlerine yer verildi.

Bildiride, 31 Mart 2024'de yapılacak seçimlere sayılı günler kala bu açıklamayı yapmayı bir görev gördükleri belirtilerek, aday belirme sürecinde mülakatlara, eğilim yoklamalarına, kamuoyu anketlerine dayalı bir sürecin işletileceği, kurultayda kamuoyuna açıkça deklare edildiği hatırlatıldı.

17 aday adayından en az oy alan isim aday gösterildi

Bu ilke ve beklentiler üzerine Sarıyer'de 17 aday adayının ortaya çıktığı aktarılan açıklamada, şunları kaydedildi:

"Ancak, yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer'de 17 aday içinden en sonuncusu atandı. Sadece ortak açıklama kararı alan bizler değil, Sarıyerliler de bu oldubitti karşında öfkelidir, şaşkındır, ayaktadır. Bu haksızlığı kabul etmemektir.

Sarıyer'de partimizin oylarını büyüttüğümüz 15 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kaybedileceği de gün gibi ortadır. Sarıyerliler ve başkan aday adayları olarak bizler bu vebalin sorumluları olmadığımızın genel merkez ve karar vericiler tarafından bilinmesini istiyoruz. Artık, Sarıyer'in kaybedilmesinin sorumluluğu bizlerin değil sizlerin omuzlarındadır.

Buradan bir kez daha partimize gönül veren tüm seçmenlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, balıkçılarımız, esnaflarımız, mülkiyet korkusu yaşayan mahallelilerimiz adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz."

Haber Ara