Dolar

43,0270

Euro

50,4738

Altın

6.075,12

Bist

11.426,11

DAEŞ'li teröristin cezanesini kimse almadı

Yalova'da üç polisin şehit edildiği saldırıda ölü ele geçirilen DAEŞ'li terörist Zafer Umutlu'nun ailesi cenazeyi almayacaklarını açıkladı.

2 Saat Önce Güncellendi

2026-01-02 14:06:24

DAEŞ'li teröristin cezanesini kimse almadı

Yalova'da 3 polisin şehit olduğu saldırıda ölü ele geçirilen terörist Zafer Umutlu'nun cenazesini kimse almıyor.

Umutlu'nun amcası Metin Umutlu, "Ne ben, ne ailem bu cenazeye sahip çıkmıyoruz. Asla almayacağız. Sen devletime, polisime kurşun sıkıyorsan, ben de senin cenazeni almam." diye konuştu.

AW608929_02-692275

Amca Umutlu, yeğeninin yılbaşında bir eylem yapabileceğinden şüphelendikleri için polise üç gün önce şikayette bulunduklarını da söyledi.

"CİHAT EMRİ GELİRSE İLK SİZİ VURACAĞIM"

Zafer Umutlu isimli teröristin altı yıl önce Yalova'ya yerleştiğini anlatan amca Metin Uğurlu, "Önce sakalını uzatıp bıyıklarını kazıttı. İmana karşı, Kur'an'a karşı farklı söylemler geliştirdi." ifadelerini kullandı.

DAES-yalova-656170

Öldürülen teröristin kardeşinin, örgütteki diğer teröristlere "Kardeşimi yoldan çıkarttınız." diyerek tepki gösterdiğini de anlatan amca, bu yüzden yeğeninin kendilerini "Siz kafirsiniz, tağutsunuz. Sizin öldürülmeniz lazım. Cihat emri gelirse ilk sizi vuracağım." diye tehdit ettiğini anlattı.

ÜÇ POLİS ŞEHİT

Olay 29 Aralık 2025 günü yaşanmıştı.

Yalova'da gözaltı işlemi için bir adrese giden emniyet güçlerine evdeki teröristlerce ateş açıldı

Açılan ateşte üç polis şehit oldu, sekiz polis ile bir bekçi yaralandı.

Evdeki altı terörist ise ölü ele geçirildi.

İHA, NTV

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

3 polisin şehit olduğu DEAŞ operasyonunda 26 tutuklama

Haber Ara