Dolar

32,5233

Euro

34,7556

Altın

2.405,34

Bist

10.045,74

'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtarı Meral Akşener'

'Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda bastıranlardan biri İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'di. Bundan sonrasını Abdullah Gül ile Kemal Kılıçdaroğlu düşünsün.'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 08:25:59

'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtarı Meral Akşener'

Hüriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtarı Meral Akşener' dedi. Selvi, buna gerekçe olarak İmmaoğlu'nun Akşener'e aile ziyaretini gösterdi.

İşte yazının ilgili bölümü:

Erdoğan güçlü bir lider olarak muhatap aldıkça, bu durum İmamoğlu'nu büyüttü. Kanal İstanbul'u savunanların liderliğini Erdoğan'ın, karşı çıkanların liderliğini ise İmamoğlu'nun yaptığı bir tablo oluştu. Bu tablo 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimlerin karşı karşıya geleceğinin de bir göstergesi oldu.

Erdoğan, kutuplaştırmayı ve CHP'den bir adayın kendisine rakip olmasını her zaman tercih eder. Muhafazakâr kesimin kafasını karıştıracak olan bir Abdullah Gül yerine İmamoğlu'nu tercih edeceği anlaşılıyor. Ekrem İmamoğlu ise hem Abdullah Gül'ü safdışı bırakıp hem de Cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan karşıtı cephenin tek adayı olmayı ister.

Peki bu durumda Kılıçdaroğlu ne der, Abdullah Gül ne yapar? Geçen sefer Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ün devre dışı kalmasını sağlayan Meral Akşener, bir kez daha kurguyu tersine çevirecek çıkışı yapar mı?

ANAHTAR AKŞENER'İN ELİNDE

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik kulisleri yazmaya devam edeceğim ama bu kez seçimin anahtarı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in elinde.

İMAMOĞLU'NUN AİLE ZİYARETİ BOŞUNA DEĞİLDİ

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda bastıranlardan biri İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'di. Akşener'in güçlü desteği nedeniyle Kılıçdaroğlu, İmamoğlu konusunda parti içinden gelen baskılara karşı durmayı başardı. Ekrem İmamoğlu eşi ve kızıyla birlikte Akşener'e boşuna aile ziyaretinde bulunmadı. Bundan sonrasını Abdullah Gül ile Kemal Kılıçdaroğlu düşünsün.

Haber Ara