Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu yıl "Küresel Yeniden Kurulum: Eski Düzenden Yeni Gerçeklere" temasıyla İstanbul'da dokuzuncusu düzenlenen TRT World Forum'un açılış konuşmasını yaptı.
"70 BİNİ AŞKIN GAZZELİYİ ŞEHİT ETTİ! ZALİM İSRAİL'İN TA KENDİSİDİR"
Konuşmasında ateşkesi sürekli ihlal eden İsrail'i sert şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son iki yılda Gazze'de yaşananları takip ettik, İsrail hükümeti tüm dünyanın gözleri önünde 70 bini aşkın Gazzeliyi şehit etti. Gazze'de neredeyse sağlam tek bir bina bile kalmadı. Hala İsrail masum diyorlar, nasıl masum oluyor? Nükleer silah İsrail'de, en güçlü bombalar İsrail'de, istediği anda Gazze'yi vurma imkanı İsrail'de. Nasıl oluyor da İsrail masum oluyor? Tam aksine masum değil, zalim İsrail'in ta kendisidir. Elinde nükleer silahlar var, bombalar var, her türlü silah var. Türkiye olarak biz bunu yutmayız” dedi.
Tüm bunlar olurken uluslararası kuruluşların hiçbir adım atmadığını vurgulayan Erdoğan, genel kurulun ezici çoğunlukla aldığı kuralların bile BMGK'nın 5 üyesine takıldığı eleştirisinde bulundu.
“İSRAİL KATLİAMLARINA TEKRAR BAŞLAMAK İÇİN ADETA BAHANE ARIYOR”
Erdoğan şöyle devam etti: “Geçtiğimiz haftalarda bizim de çabalarımızla Hamas ve İsrail arasında ateşkes anlaşmasına varıldı. Böylece Gazzeli kardeşlerimiz rahat bir nefes almaya başladı. Hamas'ın anlaşmaya riayet konusunda titiz davrandığını görüyoruz. İsrail mutabakatı bozmak ve katliamlarına tekrar başlamak için adeta bahane arıyor. Önceki gün yine 100'den fazla Gazzeliyi şehit ettiler. İnsani yardımın Gazzeli kardeşlerimize ulaşması, ateşkesin sürmesi ancak İsrail'in bunlara zorlanmasıyla mümkün olacak. Türkiye sadece elini değil, tüm gövdesini taşın altına koymaya hazırdır.”