Timetürk yazarı Salih Kırmızı, bu haftaki Cuma Hutbesi köşesinde “Size iki yol göstermedik mi?” başlıklı hutbeyi kaleme aldı. İnsanlığın huzur ve saadet için tarihi boyunca iki yol benimsediğine dikkat çeken Kırmızı, birinci yolun semavî ikinci yolun ise beşerî yol olduğunu ifade etti.
Semavi yol, Rabbine kul etmeyi amaçlamış
Yılmaz Cuma Hutbesi'ne şöyle devam etti: “Semavî yol; İnsanı insana kul ve köle olmaktan uzak tutmuş, kendisini lütfedip yoktan var eden Rabbine kul etmeyi amaçlamış, kullukta hürriyet ve özgürlüğün tadını yaşatırken kula köle olmak yerine berceste bir kalbi huzurla kulluğun şahikasında efendi olmayı vadetmiştir.”
Beşeri yol, insani ilişkileri menfaat üzerine inşa etmeyi telkin etmiş
“Beşerî yol ise; İnsana meta gözüyle bakmayı, insani ilişkileri menfaat üzerine inşa etmeyi, hemen her meselde bencil davranmayı telkin etmiş, bunları yaparken de birtakım alicengiz ve akıl oyunları kurgulayarak hakikatin önüne perde çekmek suretiyle aklı ve iradeyi yanıltmıştır.
Tıpkı, İslam'ın kutsal saydığı ve cennetin yolunu ayakları altına serdiği kadını sözümona özgürlük vaadiyle kendi kapitalist düzenine köle edip sözde ekonomik hürriyet hevesiyle asgari ücrete ve bir hanımefendinin çalışamayacağı kadar kötü şartlara mahkum ettiği gibi.”
Birinci yol insanın hayatını gül bahçesine çevirir
Birinci yolun yaşatmak üzere programlandığını ifade eden Kırmızı, “İnsanın hayatını gül bahçesine çevirir, diğeri ise insanın hayatını zindan eder, konfor bağımlısı yapar, serabı su gösterir, tüketim kölesi eder sonunda ocağına incir ağacı mezarına da gül diker!
Hak ve hakikat yolu; Doyduğun kadarsın, aç gözlü olma, huzur yemekte değil yedirmektedir ve umduğun her ne ise O'sun der, kifayetsiz muhterislerin tuttuğu batıl yol ise, doymaktan öte bütün zevkleri tatmayı insana mübah gösterir. Ve bu zevk ihtirasında küçücük çocukların kanlarını içmeyi dahi ritüelin bir parçası gibi addeder” dedi.
Salih Kırmızı'nın yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz: https://www.timeturk.com/salih-kirmizi/cuma-hutbesi-size-iki-yol-gostermedik-mi-yazar-1828229
Kaynak: TİMETÜRK

Yorum Yap