Dolar

32,3678

Euro

34,8048

Altın

2.398,63

Bist

10.208,65

Cübbeli'den AYM'ye tepki gösteren Bahçeli'ye destek

Cübbeli Ahmet, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yönelik tepkilerine destek veren açıklamada bulundu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-10 17:30:18

Cübbeli'den AYM'ye tepki gösteren Bahçeli'ye destek

Cübbeli Ahmet, MHP'nin 55'inci kuruluş yılı vesilesiyle yaptığı konuşmada AYM'yi sert bir diller eleştiren Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla destek verdi.

Bahçeli, dünkü dikkat çeken konuşmasında Anayasa Mahkemesi'ne sert eleştiriler yönelterek, mahkemeyi "milli güvenlik sorunu" olarak nitelemişti.

CÜBBELİ'DEN BAHÇELİ'YE DESTEK

Bahçeli'ye destek veren Cübbeli, MHP'nin kuruluş yıldönümünü de kutladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli devlet büyüğümüz Devlet Bahçeli Beyefendi'nin bugün yaptığı konuşmada vurguladığı: “Türk Devletleri'nin ve ehâlîsinin birliği”, “Anayasa Mahkemesi'nin teröristlere verdiği hak ihlâli karârları”, “Ülkücü şehîdlerin anısının tâze tutulması” ve “Fetullahçı terör örgütünün üzerine gidilmesi” gibi konular, devletimizin önümüzdeki günlerde izleyeceği politikanın ipuçlarını vermektedir.

Bu konuların hepsi devletimiz ve milletimiz için çok önem arz etmektedir.

Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş bana: “Ahmet Hoca! Biz bu dâvâ uğrunda beş bin şehîd verdik.” derken bu hakîkate işâret etmişti.

Zîra seksen öncesi yaşananlar düşünüldüğünde bu beş bin şehîd verilmeseydi komünizm gibi tehlikelerin memleketi esîr alması kaçınılmaz hâle gelecekti.

Bu vesîleyle MHP'nin kuruluşunun elli beşinci yılını cân-ı gönülden tebrîk eder ve bugün sancağı taşıyan Devlet Bahçeli Beyefendi'ye dîn-i devlet ve vatan-ı millet hizmetinde daha nice hayırlı, bereketli, sıhhatli, âfiyetli uzun yıllar nasîb etmesini yüce Mevlâ'dan talep ederim.

Ayrıca vatanın ve milletin selâmeti, devletin bekāsı ve bölünmez bütünlüğü husûsunda çok emeği geçmiş olan merhûm Alparslan Türkeş'e ve beş bini aşkın ülkücü şehîdlerimize Cenâb-ı Mevlâ'dan ğarka-i ğarîk rahmetler ve kabirlerine nûrlar niyâz ederim."

Ekran Alıntısı_650

Haber Ara