Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

CHP'li Özgür Özel: 'Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'CHP Libya'ya asker gönderme tezkeresine sonuna kadar karşı duracaktır. Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-27 16:08:27

CHP'li Özgür Özel: 'Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, partisinin, Meclis'e gelmesi beklenen Libya'ya asker gönderme tezkeresine yönelik tavrının sorulması üzerine "Tavrımız şüphesiz 'hayır' olacaktır" yanıtını verdi.

Partisinin Libya'ya asker gönderme tezkeresine sonuna kadar karşı duracağını vurgulayan Özel, "Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok. 'Gazi Mustafa Kemal'in Libya'da ne işi vardı?' diyor. Bilmediği, hatırlamadığı veya vatandaşımızdan gizlemeye çalıştığı gerçek şu ki; o dönemde Libya Osmanlı toprağıydı, Gazi Mustafa Kemal de Osmanlı subayıydı, oraya vatan toprağını savunmaya gitti" şeklinde konuştu.

İktidarın, askeri Libya'da bir maceraya sürüklemeye çalıştığını öne süren Özel, "En önemli stratejik hata da şu: Libya'da iç çekişme var. Bu hükümet kalabilir, gidebilir. Libya'da taraf tutmak, hepimizin desteklediği münhasır ekonomik bölge anlaşmasının da geleceğini tartışmalı hale getirir" değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Özel, Türkiye dış politikasının Müslüman Kardeşler'e yakın olanlara veya siyasi uzantılarına göre değil ülkenin ulusal çıkarlarına göre şekillenmesi gerektiğini kaydetti.

 

Hasan Sevindik
İstemezüüükkk İstemezüüükkkk !diye ötüyor koca bi düdük...
İsmail
Sizin de Türkiye'nin geleceğinde yeriniz yok...
Atan mustafa kemal arap peştamalı giymiş trablusta fotoğraf çektirirken ne aradığını hiç sorguladın mı..?? taptığınız çakma ilahlar yapınca ses yok..müslümanlar yardım edince yılan sokmuş gibi çığırıyorsunuz..

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara