Dolar

32,4702

Euro

34,9026

Altın

2.428,84

Bist

9.915,62

CHP’li Engin Özkoç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda söylediği 'Türkiye'nin mücadelesini lekelemek isteyenler alçaktır, şerefsizdir, haindir' sözleri üzerine kameralar karşısına geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır hakaretlere bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-04 17:30:27

CHP’li Engin Özkoç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda söylediği "Türkiye'nin mücadelesini lekelemek isteyenler alçaktır, şerefsizdir, haindir" sözleri üzerine kameralar karşısına geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır hakaretlere bulundu.

Özkoç'un ifadeleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, A haber canlı yayında katılarak yaptığı açıklamada "Yarın CHP'li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız. Özkoç hakkında "Maddi ve manevi tazminat davası açacağız" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasında "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir onursuzdur, şerefsizdir,alçaktır, haindir" açıklamasında bulunmuştu.

ENGİN ÖZKOÇ'TAN AĞIR HAKARETLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında tepki çeken ifadeler kullandı.

"CHP'NİN HAKARET KAMPANYASINDA YENİ BİR EVREYE GİRDİĞİMİZE İŞARET EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, yaptığı açıklamada, "Başkan Erdoğan'a daha önce de hakaretler olmuştu. Fakat Özkoç'un bugünkü açıklamalarını siyasi düzeyde emsaline şahit olmadığımız bir açıklama olarak nitelemek lazım. Bu açıklamayı CHP'nin sövücüsü sıfatı ile yaptığına göre, CHP'nin hakaret kampanyasında yeni bir evreye girdiğimizE işaret ediyor" şeklinde konuştu.

"ÖZKOÇ HAKKINDA DAVA AÇACAĞIZ"

Avukat Aydın, bu süreçte düğmeye basıldığının altını çizerek, "Daha önce Başkan Erdoğan'a yönelik siyasilerden böyle bir açıklama olmamıştı. Bunu özellikle dinleyicilerin dikkatine sunmak isterim. Bu açıklamalar kamuoyuna yansıdıktan sonra hemen hazırlılarımıza başladık. Yarın CHP'li Engin Özkoç hakkında yasal yollara başvuracağız, Özkoç aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağız" dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ KURTULMUŞ'TAN CHP'Lİ ÖZKOÇ'UN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Twitter hesabından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un açıklamalarına ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır."

CHP'li Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı ifadeler ilk değil. Özkoç, daha önce de Erdoğan'ı hedef almış ve tepki çeken ifadelere imza atmıştı.

Haber Ara