Antalya'nın Manavgat ilçesinde CHP'li belediyeye yönelik rüşvet, zimmet ve ihaleye fesat karıştırma iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma genişledi. Daha önce eski Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kardeşi Fatih Sözen'in tutuklandığı dosyada, 24 kişi daha gözaltına alındı.
RÜŞVET SORUŞTURMASI BÜYÜYOR
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kardeşi Fatih Sözen'in tutuklu bulunduğu dosyada yeni gelişme yaşandı. Başsavcılığın talimatıyla 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, aralarında Sözen döneminde başkan vekilliği yapan bir kişinin de bulunduğu 24 şüpheliyi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan kişiler arasında belediyeden ihale alan bazı inşaat firması sahipleri ve iş insanlarının da yer aldığı öğrenildi. Polis ekiplerinin adreslerinde bulunamayan 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.
SÖZEN KARDEŞLERİN EVLERİNDE PARA VE ZİYNET EŞYASI ELE GEÇİRİLMİŞTİ
Eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kardeşi Fatih Sözen, 11 Eylül'de “rüşvet”, “zimmet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından tutuklanmıştı. Sözen kardeşlerin evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildiği belirtilmişti. Soruşturma kapsamında daha önce de 5 zanlı tutuklanmıştı.
BELEDİYEDEKİ DİĞER SORUŞTURMA DA DEVAM EDİYOR
Manavgat Belediyesine yönelik bir diğer soruşturmada ise belediye başkanıyken tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Niyazi Nefi Kara'nın da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 41 sanık hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.
Manavgat'taki soruşturmalar, belediye ihaleleri ve mali işlemlerine yönelik usulsüzlük iddialarının araştırılmasıyla sürüyor.
aa
Yorum Yap