Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

CHP'de rüşvet tartışmaları: Sibel Aygün konuşmayacak, Bülent Kuşoğlu tepkili

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın TOGO Kuleleri’nin inşaatı için kendisinden 25 milyon TL istediğini iddia eden eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün tartışmanın birçok yerinde adı geçen kız kardeşi Sibel Aygün konuyla ilgili konuşmayacağını açıkladı. Yine CHP'de son yaşanan olaylarda adı geçen Bülent Kuşoğlu ise Sinan Aygün'e tepkili.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-25 11:02:32

CHP'de rüşvet tartışmaları: Sibel Aygün konuşmayacak, Bülent Kuşoğlu tepkili

Sinan Aygün ile Mansur Yavaş arasındaki 25 milyonluk rüşvet tartışması nedeniyle gözler CHP'ye çevrilmiş durumda.

Konuyu bugünkü köşesinde gündeme getiren Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, tartışmaların ortasındaki isim Sibel Aygün'e ulaştığını ve Aygün'ün "konuşmayacağım" dediğini söyledi.

Yine CHP'de yaşanan Külliye'ye çıkan CHP'li ve rüşvet tartışmaları kasamında adı sıklıkla duyulan Bülent Kuşoğlu'nun da Sinan Aygün'e tepkili olduğunu kaydetti.

İşte yazının ilgili bölümü:

SİNAN AYGÜN: KIZ KARDEŞİMLE BELEDİYEYE GİTTİK

Sinan Aygün, kız kardeşiyle belediyeye gittiğini belirterek, “Grup odasına girdik. 8 tane meclis üyesi ‘Ağabey, bize ne vereceksin?' diye soruyorlar. ‘Sizde hiç korku yok mu? Burası CHP grup odası, burayı dinliyorlardır. Ben size bir şey vermem' dedim” şeklinde konuştuğunu ve “Buraya parayı çuvalla mı getireceğim” diye tepki gösterdiğini anlatmıştı.

8 KİŞİNİN OLDUĞU ORTAMDA RÜŞVET İSTENİR Mİ?

25 milyon az bir para değil. Peki sekiz kişinin bulunduğu ortamda rüşvet istenir mi?

CHP'Lİ İSİMLER: SİNAN AYGÜN İLE DEĞİL, SİBEL AYGÜN İLE GÖRÜŞMEYE GİTTİK

Sinan Aygün, CHP'li belediye meclis üyeleri Haydar Demir ve Berkay Gökçınar'ın Mansur Yavaş tarafından kendisiyle görüşmek üzere gönderildiğini söyledi. Demir ve Gökçınar ise oraya Sinan Aygün'le değil, belediye meclis üyesi olan kardeşi Sibel Aygün'le görüşmeye gittiklerini söylediler. Bu görüşmeden Mansur Yavaş'ın bilgisi olmadığını ifade ettiler. Sinan Aygün'ün bir kısmını yayınladığı konuşmada ise Mansur Yavaş'ın “iki arkadaşımız” ifadesiyle, bir gün önce Sinan Aygün'le 8 belediye meclisi üyesinin görüşmesini kast ettiği ortaya çıktı. Sinan Aygün'ün bu iddiası yalanlandı.

SİBEL AYGÜN: "KONUŞMAYACAĞIM"

Bu tartışmaların tam göbeğinde yer alan bir isim var. CHP'nin belediye meclis üyesi ve Sinan Aygün'ün kız kardeşi Sibel Aygün. Şu ana kadar herkes konuştu ama bir tek o konuşmadı. Sibel Hanım'a ulaştım. Kendisiyle konuştuk. Daha doğrusu konuştuk ama o hiçbir şekilde konuşmayacağını söyledi. Bütün olayların içinde olduğunu, her şeyin ortaya döküldüğünü, partisine zarar vermemek için konuşmayacağını, Sinan Aygün'ün suç duyurusunda kendisiyle ilgili bölümlerin de yer aldığını söylemekle yetindi.

Sibel Hanım elbette ki ne zaman konuşacağına kendisi karar verecek. Belki de mahkemede tanıklık yapmakla yetinecek. Ancak rüşvet iddialarının kesişme noktasında yer aldığı için her sözü önemli olacak.

BÜLENT KUŞOĞLU TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile iki gündür konuşuyorum. CNN Türk'teki yayında olduğu gibi bir isyan halinde. Külliye'ye giden CHP'li haberiyle beraber Talat Atilla'nın sitesinde yazması dolayısıyla bazı imalara neden olduğu için iyice öfkelenmiş durumda. Sinan Aygün'le 3 yıldır görüşmediğini söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun kendisini aramadığını, Ankara dışında olduğu için arayıp da bulamamış olabileceğini söylüyor. Buna rağmen Sinan Aygün'ün ismini bu işe karıştırmasına tepkili. Zaten CNN Türk yayınında da Aygün'ün kendisinden özür dilemesini sağladı. Ama Sinan Aygün'e olan öfkesi dinmemişti.

 

Haber Ara