Dolar

32,2759

Euro

34,8312

Altın

2.403,36

Bist

10.298,85

CHP, belediye araçlarını PKK'lının cenazesine tahsis eden Karalar'ı aday gösterdi

CHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Zeydan Karalar'ı aday gösterdi. Karalar, belediye araçlarını PKK'lı teröristin cenazesine tahsis etmesiyle biliniyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-29 17:42:02

CHP,  belediye araçlarını PKK'lının cenazesine tahsis eden Karalar'ı aday gösterdi

CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Zeydan Karalar'ın ismi hala başkanlığını yaptığı Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde, belediyenin araçlarını PKK/YPG'li teröristin cenazesine tahsis etmesiyle anılıyor.

Karalar, 2016 yılında Suriye'de öldürülen YPG/PKK'lı Fatma Eylem Ataş'ın cenazesi için belediye cenaze aracı tahsis etmesiyle gündeme gelmiş, bu destek kamuoyunca tepkilere neden olmuştu.

BELEDİYEYE AİT ARAÇTA PKK'YI SİMGELEYEN MALZEMELER

Adana Şakirpaşa Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, HDP'liler yoğun katılım gösterirken, cenaze için CHP'li Seyhan Belediyesi'nin tahsis ettiği cenaze aracı kullanılmıştı.

Geçen yıl terörist Fatma Eylem Ataş'ı anma etkinliği de olaylı olmuştu. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın araç tahsis ettiği teröristin Küçükoba Mezarlığındaki anma etkinliğine bir grup terör örgütü yandaşına izin vermemiş PKK'yı simgeleyen bezlere ve diğer malzemelere el koymuştu.

Karalar'ın talimatıyla, Ankara'da 10 Ekim 2015 günü yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden, 102 kişiden Dilan Sarıkaya ile Erhan Avcı'nın cenazeleri için belediyenen cenaze araçları tahsis edildi.

Cenaze töreni, PKK propagandasına dönüştü. Cenaze törenine o dönem “Biz sırtımızı HDP'ye YPG'ye, PKK'ya dayadık” diyen HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Tunus Halk Cephesi sözcüsü Hama Hammami'nin de katıldığı törende, CHP'li Seyhan Belediyesi'nin tahsis ettiği cenaze araçlarına PKK'nın bezlerinin asılması kamuoyunun büyük tepkisine neden olmuştu. PKK bezlerinin asıldığı araçlar, konvoy halinde saatlerce şehirde tur atmıştı.

O dönemde Karalar, tepkiler üzerine otoparkta bekleyen araçlara Türk Bayrağı asmıştı. Ancak, tahsis ettiği cenaze araçlarına PKK'yı simgeleyen bezlerin asılmasına tepki göstermemişti.

Haber Ara