Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Çavuşoğlu: ABD'den ve İsrail'den korkan Müslüman ülkeler Filistin'e baskı yapıyorlar...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika'dan, İsrail'den korkan Müslüman ülkelerin Filistinlilere 'Siz de sesinizi fazla çıkarmayın' diye baskı yaptığını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-04 13:31:39

Çavuşoğlu: ABD'den ve İsrail'den korkan Müslüman ülkeler Filistin'e baskı yapıyorlar...

AK Parti Yayladağı Belediye Başkan Adayı Mustafa Sayın'ın seçim-irtibat ofisini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada Türkiye ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Ortadoğu'daki bazı Müslüman ülke liderlerini eleştirerek; Amerika'dan, İsrail'den korkan Müslüman ülkelerin Filistinlilere 'Siz de sesinizi fazla çıkarmayın' diye baskı yaptığını söyledi.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"KUDÜS DAVASINA BUNLAR MI SAHİP ÇIKACAK?"

"Kudüs gibi kutsal davalarımıza da biz olmazsak kimse sahip çıkmaz, bunu unutmayın. Amerika'dan, İsrail'den korkan Müslüman ülkelerin yalpalamaya başladığını görüyoruz. Hatta Filistinlilere 'Siz de sesinizi fazla çıkarmayın' diye baskı yapan bazı ülkeler var. Müslüman ülkeden bahsediyorum, Amerika'dan bahsetmiyorum. Bunlar mı Kudüs'e sahip çıkacaklar? Geçtiğimiz 2 yılda İslam zirvelerinde ve BM Genel Kurulunda ABD ve İsrail'e karşı ezici çoğunlukla karar aldırırken bu ülkelerin korkaklığını, ürkekliğini gördük. Şimdi bunlar bağımsız değil ama biz bağımsız bir ülkeyiz. Kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz."

Haber Ara